Upea ura -festareiden UKK eli usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastaukset täältä!

En ole vielä ostanut lippua. Voinko ostaa lipun paikan päällä?
Lipun ostaminen onnistuu vain Holvin kautta niin kauan kuin lippuja riittää. Lippukauppaan pääset tästä. 

Haluaisin vapaaehtoiseksi Upea ura -festareille. Mitä teen?
Rekrysimme vapaaehtoisia huhtikuussa ja toistaiseksi kaikki työtehtävät on täytetty. Voit kuitenkin halutessasi lähettää lyhyen esittelyn itsestäsi osoitteeseen upeaura@gmail.com, niin otamme sinuun yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja ilmaantuu.

Mihin kellonaikaan minun olisi hyvä saapua paikalle festareille?
Ovet aukeavat kello 9.00 ja ohjelma alkaa kello 9.30. Lounas tarjoillaan klo 12.30-13.00. Tapahtumaan odotetaan viime vuoden tapaan runsaasti osallistujia, joten ovella saattaa joutua jonottamaan hetkisen. Saavuthan siis hyvissä ajoin paikalle, jotta ehdit narikan ja passipisteen kautta Vaunusaliin istumaan ennen ohjelman alkua.

En ehdi paikalle ennen ohjelman alkamista kello 9.30. Voinko saapua myöhemmin?
Voit saapua Korjaamolle sinulle sopivana ajankohtana päivän aikana, onhan kyseessä festari. Saapuminen kannattaa kuitenkin ajoittaa niin, että ehdit alusta asti mukaan toivomiisi ohjelmaosuuksiin, sillä ohjelmaosuuden alun jälkeen esitystilaan tupsahtaminen saattaa häiritä puhujaa ja/tai muita osallistujia. Osallistavia menetelmiä hyödyntäviin ohjelmaosuuksiin, kuten työpajoihin, on myös käytännössä hankalaa osallistua, jos saavut myöhässä paikalle. Kurkkaathan siis ohjelmakarttaa ajoissa ja varmistat, milloin juuri sinun kannattaa saapua paikalle.

En pääsekään osallistumaan festareille. Saanko rahani takaisin?
Jos et pääse paikalle, emme palauta lippurahoja, vaan käytämme ne tilaisuuden järjestämiseen. Voit kuitenkin lahjoittamaan lippusi jollekin mahtavalle kanssasisarelle. Mikäli lahjoitat lippusi eteenpäin, kannattaa saajan ilmoittaa meille sähköpostiosoitteensa mahdollisia osallistujatiedotteita varten. Sähköpostiosoitteemme on upeaura@gmail.com.

Voinko vaihdella ohjelmaraiteesta toiseen päivän aikana?
Kyllä voit! Huomioithan kuitenkin, että työpajoihin on pitänyt ilmoittautua etukäteen ennen tapahtumaa, jotta esitystiloissa ei tule ahdasta ja osallistavia menetelmiä hyödyntävät työpajojen vetäjät pystyvät huomioimaan osallistujat mahdollisimman hyvin.

Ennakkoilmoittauduin työpajaan, mutta en haluakaan/voikaan osallistua siihen. Mitä teen?
Ilmoita asiasta meille mahdollisimman pian osoitteeseen upeaura@gmail.com, niin voimme vapauttaa paikkasi seuraavalle upeaa uraa tavoittelevalle osallistujalle, jota työpaja kiinnostaa.

Mitä tarvitsen mukaan tapahtumaan?
Vesipullo on aina hyvä olla mukana ja halutessasi voit ottaa myös muistiinpanovälineet. Puhelimen akku kannattaa muistaa ladata ennen tapahtumaa, jotta voi osallistua tapahtumaan täysipainoisesti myös sosiaalisessa mediassa. Tässä tapauksessa kannettava varavirtalähdekään ei ole pahitteeksi.

Onko tapahtumassa lastenhoitoa? Voinko osallistua vauvan kanssa?
Upea ura -festareille ei ole järjestetty lastenhoitoa, mutta voit oman harkintasi mukaan ottaa lapsen mukaan tapahtumaan. Korjaamohallin aulassa on tilaa lastenvaunuille ja vaipan vaihto onnistuu Korjaamohallin yleisövessojen puolella. Lisäksi vauvanruokaa pääsee lämmittämään mikrossa. Korjaamo on tapahtumapaikkana erittäin lapsiystävällinen.

Kuka Upea ura -festareita järjestää? Tuottaako tapahtuma voittoa jollekin?
Upea ura -festarit järjestää työelämäverkosto Ompeluseurasta koottu vapaaehtoisten joukko. Kenellekään tekijöistä ei makseta palkkaa, vaan kaikki tuotot käytetään tapahtuman tuotantokuluihin. Upeat yhteistyökumppanimme ja erityisesti pääyhteistyökumppanimme Accenture ja Reaktor ansaitsevat myös suuren kiitoksen, sillä ilman heitä tapahtuman toteuttaminen ei olisi mahdollista! 

Miksi tapahtuma on kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä?
Kulttuuritehdas Korjaamo valikoitui tapahtumapaikaksi sijaintinsa sekä monipuolisen ohjelman toteuttamiseen sopivien tilojensa vuoksi.

Miksi tapahtuma on vain naiseksi identifioituville?
Toivomme työelämän tasa-arvon etenevän siihen pisteeseen, ettei kenenkään työelämätaitoja tarvitse sparrata sen johdosta, mitä sukupuolta hän edustaa. Siihen saakka naiseksi itsensä kokevien työelämätapahtuma on tarpeellinen.

Mistä voin seurata tapahtumaa sosiaalisessa mediassa ja etänä? 
Upea ura löytyy Facebookista ja Twitteristä tunnuksella @upeaura. Tapahtuman hashtag on #upeaura. Etäosallistumaan sen sijaan pääset livestriimin kautta täältä.

Missä tapahtuman jatkot järjestetään? Pitääkö jatkoille ilmoittautua etukäteen?
Tapahtuman viralliset jatkot järjestetään yhteistyökumppanimme tiloissa Helsingin keskustassa. Lipun ostaneille kerrotaan ilmoittautumisesta sähköpostilla, joten tarkkailethan postiasi!

Mistä tunnistan järjestäjän edustajat ja mistä saan infoa päivän aikana?
Upea ura -festareiden vapaaehtoiset tunnistat paikan päällä kulkupasseista, joissa on STAFF-teksti. Lisäksi info-tiskillä vastataan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja pulmiin Vaunusalin puolella aivan pääsisäänkäynnin yhteydessä. Tämä on sama paikka, josta saat oman passisi!

Saako puhujien esitykset käytettäviksi jälkikäteen?
Puhujamme vastaavat itse siitä, ovatko heidän esityksensä saatavissa tapahtuman jälkeen. Jos puhujamme päättävät julkaista esityksiään, jaamme niitä Upea ura -festareiden somekanavissa.