Syjuntan – Ompeluseura arrangerar arbetslivsevenemanget En strålande karriär

Det framgångsrika arbetslivsevenemanget från i fjol är tillbaka, när det kvinnliga nätverket inom arbetslivet Syjuntan – Ompeluseura arrangerar En strålande karriär 2018. Festivalen samlar framtidens löften under temat: Arbetets framtid.

“Responsen av arrangörer, deltagare och besökare 2017 visade att En strålande karriär blev en sådan succé, att vi måste göra om det! Nu när det är andra gången har vi chansen att ytterligare förbättra konceptet”, säger evenemangets producenter och samtidigt utvecklarna av nätverket Syjuntan, Jenna Karas och Katri Manninen.

En strålande karriär – Vadå?

Målgruppen är de kvinnor som är intresserade av sin egen karriärväg och av sitt arbetsliv, att de kommer till den här festivalen som arrangeras med frivilliga arbetsinsatser. Precis som i fjol kommer En strålande karriär att erbjuda inspirerande inlägg av inflytelserika kvinnor, från olika branscher och diskussion om  framtidens arbetsliv och kamratstöd.

“Visionen för festivalen En strålande karriär är att stöda finländska kvinnor i det föränderliga arbetslivet på ett inspirerande och stärkande sätt. Evenemanget ger konkreta verktyg och inspirerar besökarna. Årets teman är framtidens arbete, entreprenörskap, ett sunt arbetsliv samt det egna kunnandet och produktutveckling – att branda sig själv,” säger Syjuntans grundare Maria Teikari som också är festivalens konstnärliga ledare.

Vadå för Syjunta?

Ompeluseura – Syjuntan är ett nätverk inom arbetslivet för kvinnor. Plattformen som används är ett antal Facebook-grupper. Nätverket grundades av Maria Teikari och Milla Halme 2014 och har nu vuxit till över 26 000 medlemmar runtom i Finland.  Det som Syjuntan diskuterar är frågor kring arbetslivet, tips om lediga jobb, kamratstöd och arrangerar möten och evenemang, där tröskeln ska vara låg för att delta.

KONTAKTA OSS:
upeaura (a) gmail.com