Hyppyjä tuntemattomaan

By January 18, 2017Minun uratarinani

Minun uraani ovat leimanneet hypyt tuntemattomaan. Olen saanut virtaa rohkeista siirroista erilaisiin kulttuureihin ja työtehtäviin. Haasteet ja mahdollisuudet oppia uutta ovat motivoineet minua eteenpäin.

Lukukausi vaihto-oppilaana Kiinan Pekingissä, ennen vuosituhannen vaihdetta, viitoitti tietä tuleville vuosille. Päädyin Kiinaan puolivahingossa, kun koulustamme ei muita halukkaita lähtijöitä löytynyt.

Hädin tuskin tiesin missä Kiina sijaitsi, ja kulttuurishokki iski voimalla opiskelijatyttöön. Tästä ajasta jäi kuitenkin pinttynyt kiinnostus Kiinaa & Aasiaa kohtaan.

Aasialaiseen kulttuuriin tutustumista jatkoin ollessani matkaoppaana Thaimaassa. Ihmisten kanssa työskentely vieraassa maassa oli antoisaa. Opasaika olikin tärkeä välietappi ennen opiskelu-urakkaani.

Päädyin opiskelemaan markkinointia Tampereen Yliopistoon. Tampere valikoitui opiskelupaikaksi, koska siellä oli kattava setti Aasian kaupan kursseja tarjolla.
Ensikosketukseni tulevaan ja nykyiseen työnantajaani oli kesätyö KONEen tuotekehityksessä Hyvinkäällä. Tätä seurasi harjoittelujakso Kiinassa ja myös gradu, jonka empiirisen osuuden toteutin KONEen Shanghain konttorilla.

Isona yrityksenä KONE on tarjonnut paljon mahdollisuuksia, joihin olen innolla tarttunut. Työ globaalin markkinoinnin kirjoilla vei minut jälleen Kiinaan. Kaksi vuotta Shanghain sykkeessä oli upea kokemus.

Palattuani Suomeen jatkoin töitä markkinoinnin parissa. Kun kahdeksan vuotta markkinointiosastolla oli takana, päätin etsiä uusia haasteita.
Jo vuosia sitten olin päättänyt kokeilla myyntiroolia jossain vaiheessa uraani, ja sen aika koitti syksyllä 2016. Nyt olen myyntipäällikkönä KONEella Suomen toiminnoissa ja päiväni kuluvat hissien modernisointiprojektien parissa.

Kiinnostus kansainvälisiin töihin ei ole laantunut, mutta tällä hetkellä tuntuu, että olen löytänyt paikkani. Uudet haasteet kotimaan markkinoilla saavat minut innolla liikkeelle aamuisin.

Jos jotain olen oppinut, niin sen, että kannattaa uskoa itseensä ja rohkeasti lähteä kokeilemaan uutta suuntaa uralle. Vaikka muutos pelottaa, niin hyppy mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa aina!

Riitu Kaartinen
Myyntipäällikkö
KONE Hissit

Leave a Reply