RAITEET JA OHJELMA

Upea ura -festarit päätettiin keväällä 2017 rakentaa Ompeluseuran jäsenkyselyn pohjalta. Vastauksissa toivottiin energisoivia, onnellisuutta luovia, vapauttavia ja rohkaisevia eripituisia esimerkkejä työelämästä. Puheiden lisäksi toivottiin erilaisia työpajoja, joissa päästäisiin yhdistämään kokemusta, uusia taitoja ja puheista kuultuja vinkkejä.
Tapahtuman muodostavat viisi raidetta, joista jokaisella on toinen toistaan upeampia puhujia. Nämä viisi rinnakkaista temaattista ohjelmaraidetta antavat festarikävijälle mahdollisuuden valita juuri itselle sopivimmat palaset.

RAITEET

Uskallus ja upea ura

Omasta osaajabrändistä on tullut työmarkkinoilla arvokas kilpailuvaltti. Miten rakennat rohkeasti itsesi näköisen henkilöbrändin, joka saa osaamisesi loistamaan ja työnantajat hurmioon? Pohditko ehkä uranvaihtoa tai keräätkö rohkeutta pyytää palkankorotusta?
Nyt on tarjolla työpajoja, jotka eivät olekaan mitään ompeluseuroja! Rohkeiden naisten opastamana kiillotetaan omasta brändistä timanttia ja uskalletaan ottaa uutta suuntaa upealle uralle.

Menestyksen johtaminen

Miten johtajuuden avulla vastataan muuttuviin osaamistarpeisiin ja ohjataan organisaatiota menestykseen? Kuinka innostetaan yksilöitä kartuttamaan omaa osaamistaan? Miltä näyttää tulevaisuuden johtaminen globaaleista, eettisistä ja tasa-arvon näkökulmista?

Luovuus ja strateginen ajattelu

Luova ongelmanratkaisu, strateginen ajattelukyky ja neuvottelutaidot ovat kysyttyjä ominaisuuksia työmarkkinoilla. Työpajoissa pureudutaan oivaltavaan ongelmanratkaisuun, kohennetaan fasilitointitaitoja ja opitaan strategisesta palvelumuotoilusta.

Supernaisten uratarinat

Mistä on upeat urat tehty? Esteiden ylityksestä, luovimisesta miesvaltaisella alalla, oman arvon markkinoinnista, työn ja perheen yhteensovittamisesta, kutsumuksesta, unelmista.
Tule inspiroitumaan upeiden naisten uratarinoista, opeista ja oivalluksista. Opi käyttämään tunnevoimavarojasi ja hyödyntämään vahvuuksiasi urakehityksessäsi. Äänessä myös omat, ihanat Ompeluseuran edustajamme vauhdikkaine urakäänteineen ja -vinkkeineen.

Itsensä työllistäminen

Matkan ideasta liiketoiminnaksi ei tarvitse olla pitkä eikä itsensä työllistäminen olla syöksy tuntemattomaan. Tule oppimaan oman ammattitaitosi tuotteistamisesta ja hyödynnä sparrausta oman yrityksen perustamiseen.
Yrittäjäksi ei tarvitse myöskään heittäytyä yksin. Osuuskunnat kasvattavat suosiotaan työnteon monimuotoisuuden lisääntyessä. Miten osuuskunnan perustaminen tai sellaiseen liittyminen voi turvata yrittäjäksi ryhtyvän alkutaivalta?

OHJELMA

Alla näet kuvauksen kevään 2017 Upea ura -festareiden jokaisesta ohjelmaosiosta esiintyjineen. Esiintyjistä löydät täältä sivuilta myös oman osion, joissa pääset tutustumaan heihin tarkemmin!

Vintillä kokeillaan koko päivä erilaisissa työpajoissa rohkeuden kasvattamista Uskallus ja upea ura –teemaraiteen merkeissä. Parvella otetaan kaikkea keskeistä toimintaa haltuun Menestyksen johtaminen –teemaraiteella. Päivä alkaa paneelilla mutta jatkuu työpajoilla. Molempiin mahtuu rajallinen määrä.
Supernaisten uratarinat –teemaraiteen kaksi viimeistä osiota ovat työpajamuotoisia. Niistä viimeisessä on osallistujarajoite järjestelysyistä.

Kaikilla muillakin teemaraiteilla on myös työpajamuotoisia ja osallistavia osioita.
Mikäli jäät vaille paikkaa haluamaasi ennakkoilmoittautumista edellyttävään osioon, voit käydä osion alussa oven takana tarkistamassa, mahdutko peruutuspaikalle. Tilarajoitteiden vuoksi vastuuhenkilöt eivät voi kuitenkaan merkittävästi kasvattaa osallistujamäärää näissä osioissa.

ESIINTYJÄT 2017

ANNE STENROS

Muotoilujohtaja, Helsingin kaupunki

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 11.00-11.30

Anne Stenros on Helsingin kaupungin ensimmäinen muotoilujohtaja. Se on historiallista! Arkkitehti ja tekniikan tohtori Stenros työskenteli aikaisemmin Koneen muotoilujohtajana ja Design Forum Finlandin johtajana. Upea ura -festareilla luovuutta ja strategista ajattelua yhdistävä Stenros kertoo urastaan ja Helsingin kaupungin tämän hetken projekteista.

ROSA MERILÄINEN & SAARA SÄRMÄ

Kirjailija, poliitikko, feministinen ajatushautomo Hattu / Tutkija, taiteilija ja feministi, Tampereen yliopisto

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 12.00-13.00

Rosa Meriläinen tunnetaan sekä kirjailijana ja kolumnistina että vihreänä poliitikkona. Saara Särmä on kansainvälisen politiikan tutkija ja taiteilija, joka on tullut tunnetuksi mm. Congrats, you have an all male panel! -blogistaan. Meriläinen ja Särmä ohjaavat Upea Ura -festareilla Feministisen ajatushautomo Hatun Kehtaamistyöpajan, jossa tunnistetaan kehtaamisen esteitä ja kohdataan ne lempeän määrätietoisesti, pilke silmäkulmassa. Kohta kehdataan sanoa, elää ja tehdä, toinen toistamme tukien. Unohda kehtaaminen — anna mennä! 

RIITTA NELIMARKKA

Taiteilija, taiteen tohtori

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 12.30-13.00

Monipuolinen ja lahjakas Riitta Nelimarkka on valmistunut taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen värikäs ja palkittu taiteensa tunnetaan herkkyydestä, aforismeista ja älyllisestä ironiasta. Nelimarkan tunnettuja tilaustöitä löytyy presidentin virka-asunnosta, sinne on sijoitettu suurikokoiset Con Calore -villamatot.

MARI PUOSKARI

SVP New Business Ventures, Ekokem

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 11.00-12.00

Ekokemin konsernin ulkoisen viestinnän, toimintaympäristön ja liiketoimintatiedon hallinnasta sekä yhteiskuntavastuun koordinoinnista Ekokemillä vastaava Mari Puoskari on varsinainen monitoiminainen. Diiplomi-insinööri Puoskari on aikaisemmin toiminut lisäksi tutkijana, ekoenergiavastaavana ja konsulttina. Upea ura -festareilla hän häikäisee Yli esteiden -paneelikeskustelussa.

CLARISSE BERGGÅRDH

Toimitusjohtaja, osakas, Pohjoisranta Burson-Marsteller

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 11.00-12.00

Viestintätoimisto Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtajana marraskuussa aloittaneella Clarisse Berggårdhilla on takanaan upea ura median, myynnin ja kuluttajabrändien saralla. Aikaisemmin Berggårdh on työskennellyt muun muassa Sanoma Magazine Finlandin ja IUM Finlandin toimitusjohtajana. Päivätyönsä ohella hän istuu tällä hetkellä Elisan, Fingertipin ja Suomen Mentoreiden hallituksissa. Upea uras -festareilla hänen urastaan kuullaan Yli esteiden -paneelikeskustelussa.

MAIJA TANNINEN-MATTILA

Johtaja, Helsinki Art Museum

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 13.00-13.30

Taidehistorian maisteri Maija Tanninen-Mattila aloitti lokakuussa 2013 Helsinki Art Museumin johtajana. Ennen nykyistä pestiään HAM:ssa Tanninen-Mattila toimi taidemuseo Ateneumin sekä Helsingin Taidehallin johtajana. Tapahtumassa hän kertoo Helsinki Art Museumin mittavasta uudistuksesta palvelumuotoilun näkökulmasta.

MINNA HELLE

Valtakunnansovittelija

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 14.00-14.30

Minna Helle on Suomen ensimmäinen naispuolinen valtakunnansovittelija. Ennen nimitystään oikeustieteiden kandidaatti Helle teki mittavan edunvalvontauran työeläkevakuuttajat TELA ry:ssä, Akavassa ja Tehyssä. Historiallisen nimityksensä aikaan hän oli edunvalvontajohtaja STTK:lla. Avoimuuden puolestapuhuja Helle puhuu Upea ura -festareilla omasta urastaan.

PIA ERKINHEIMO

Start up-yrittäjä ja enkelisijoittaja, Fingertip 

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.30-16.00

Upea ura -festareilla Pia Erkinheimo kertoo yrityksen alkuun liittyvästä rahoituksesta. Enkelisijoittajana hänellä on kädet savessa -näkökulmaa kahdesta kasvuyrityksestä. Näiden pohjalta Erkinheimo keskustelee rahoituksen suunnittelusta ja sen hakemisesta, sekä toisaalta seikoista, joihin hän enkelisijoittajana kiinnittää aloittelevassa yrityksessä huomionsa.

https://www.linkedin.com/in/piaerkinheimo

LI ANDERSSON

Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 14.30-15.00

Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu ja entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Hän on valtiotieteiden kandidaatti ja opiskelee Åbo Akademissa kansainvälistä oikeutta, jossa on erikoistunut ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Tunnetulta feministiltä ja ihmisoikeuksien puolustajalta voidaan odottaa värikästä puhetta Upea ura -festivaaleilla.  

KRISTIINA PAAVOLA

Vieraileva tutkija, Väestöliitto

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 13.00-14.00

Kristiina Paavola on Mothers in Business MiB ry:n perustajajäseniä ja vastaa yhdistyksen ajamasta edunvalvontaohjelmasta ”Uran ja perheen puolesta”. Paavola työskentelee myös vierailevana tutkijana Väestöliitossa työstäen väitöskirjaa työn ja perheen yhteensovittamisen ongelmista. Paavola on kiinnostunut työn ja perheen yhteensovittamisen kysymyksistä erityisesti suhteessa toteutettuun politiikkaan, tasa-arvotyöhön sekä käytännön järjestelyihin organisaatiokulttuureissa. Paavola kommentoi näitä aiheita Upea ura-festareilla!

MARIANNE SAARIKKO JANSON

Head of Sales, Marketing & Communications, Fondia

Raide: Uskallus ja upea ura “Muiden kopioimisella ei synny mitään uutta”
Klo: 14.00-15.00

Marianne on  yritysjuridiikkaan erikoistuneen lakitoimisto Fondian perustaja. Hän vastaa markkinoinnista, myynnistä ja viestinnästä. Työssään hän saa olla lähellä asiakkaita – kuuntelemassa, tulkitsemassa ja luomassa juuri sitä, mitä he tarvitsevat.

Rohkeusraiteen puheenvuorossaan Marianne korostaa uskallusta uida vastavirtaan ja tehdä omaa juttuaan, vieläpä varsin perinteisessä ja arvomaailmaltaan miehisessä työympäristössä. Marianne kehottaa naisia nousemaan näkyviksi, tekemään työnsä hyvin, olemaan ottamatta asioita liian henkilökohtaisesti ja tärkeimpänä, muistamaan itsensä kaiken hälinän keskellä. Mukaan Upea ura -festareille Marianne lähti heti: “Haluan auttaa varsinkin nuorempia naisia eteenpäin työelämässä ja urasuunnittelussa.”

YVONNE WESTERLUND

Career and Business Coach, Uraklinikka | Career Clinic

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 11.00-12.00

Yvonne Westerlund is a dedicated career strategy professional actively involved in higher education since 1997. She works as Career and Business Coach and Career Strategist in her private business Uraklinikka – Career Clinic in Helsinki, where she counsels individuals on career and business related matters. Her specialties include career counseling, self branding in the digital age, professional communication, argumentation skills, resume writing, interviewing skills, job search strategies, clarifying career and working goals and objectives, multicultural skills.

Start up -paneelissa keskustellaan kasvuyritysten Suomesta

Raide: Itsensä työllistöminen
Klo: 12.00-13.00

Upea ura -festareiden kasvuyrityksiä käsittelevän paneelikeskustelun osallistujakaarti on huima joukko uusien, nousevien ja varsin timanttisten yritysten naisia. Viestintäala elää vahvaa kasvukautta ja on täynnä mahdollisuuksia rohkeille yrittäjille. Start up -paneelissa luodaan uskoa omiin ideoihin ja työhön.

Tiede- ja tutkimusviestintään erikoistuneen Kaskas Median perustaja ja johtava viestintäasiantuntija Maria Ruuska tuo paneeliin näkökulmaa kolmen ystävän kanssa perustetusta tarkan fokuksen viestintätoimistosta.

Heidi Korva, vuoden viestintäammattilainen 2015, Communikéstä on elävä esimerkki siitä, kuinka yksinkin voi yrittää ja vielä menestyksekkäästi.

Kirsi Juva edustaa työparitoimisto Como Helsinkiä, joka auttaa asiakkaitaan ajattelemaan, kehittämään ja tekemään – ajattelemalla, kehittämällä ja tekemällä yhdessä asiakkaan kanssa.

Pilvi Torsti on Helsinki International Schoolin perustaja. Hän luotsaa parhaillaan politiikan pelastusohjelmaa. Torsti on HEI Schools -start-upin toimitusjohtaja, poliittisen historian dosentti, varakansanedustaja ja helsinkiläinen kaupunkipäättäjä. Melkoista!

Viidenneksi paneelikeskusteluun liittyy Kliffa Innovationsin perustajajäsen Armi Ahvenainen. Kliffa on kiinteistöjen varauksen kasvuyritys: mobiilisovelluksella Kliffa auttaa käyttäjiään hyödyntämään kaupunkien tiloja entistä enemmän.

AIRA RANTA

Argumentointivalmentaja, yrittäjä

Raide: Menestyksen johtaminen “Johtamisen argumentointitaidot”
Klo: 16.00-17.00

Hallintotieteiden kandidaatti Aira Ranta on yrittäjä ja argumentointivalmentaja. Upea ura -festareilla hän vetää tiukan setin argumentoinnista. Puheenvuorossa avataan vaikuttavan argumentoinnin perusnäkökulmat, johtajan tärkeät perustelutaidot ja argumentaation sudenkuopat. Aira on kokenut argumentointi- ja esiintymiskouluttaja ja esittelee argumentoinnin tilanteita myös omakohtaisten kokemusten ja oppien kautta.

ANITA NAVARATNAM 

Managing Director, Sygeny Oy

Raide: Uskallus ja upea ura  “Take a Leap to the Unknown – It’s Good for You!”
Klo: 15.00-16.oo

Anita Navaratnam is a partner and Managing Director of a health data analytics company, Sygeny Oy. Her current responsibility is to build health data analytics business in Europe.At the Glorious Career festival she discusses the topic ”Take a Leap to the Unknown – It’s Good for You!”

Anita says: “Open and remove your boundaries of learning, working, and living. Life journeys are not linear – one needs to be open to learn, to challenge and change oneself during the process. Wanting to make a change means that we should get out of our comfort zones and this will take courage.”

Having lived, studied, and worked abroad for most of her life, Anita Navaratnam’s perspective is based on her journey as an immigrant, foreign student, and minority in various stages of her life. She shares stories of overcoming adversity, fears, joy, love, and other experiences that have brought her where she is today
What motivates Anita Navaratnam to participate in the Glorious Career festival, is her belief in sharing and giving back to society. Anita feels that we need more role models from different levels of society, culture and beliefs to help inspire others. She hopes  that someone else can be inspired and learn from her experience and stories to reach their goals and dreams.

PIRITTA KANTOJÄRVI

Fasilitointivalmentaja, organisaatiokehittäjä, Grape People Finland Oy

Fasilitointi-työpaja
Klo: 14.00-15.30

Fasilitointi on keino tuottaa ideoita, purkaa hankalia kysymyksiä ja ideoida yhdessä tiimin kanssa. Piritta auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa erilaisissa organisaation kehittämisen tilanteissa.

Hän tehostaa ja helpottaa ryhmän toimimista yhdessä, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset päätökset, joihin kaikki voivat sitoutua. Piritta puhuu Upea ura -festivaaleilla Luovuus ja strateginen ajattelu -raiteella fasilitoinnista ja organisaatiokehityksestä.

SATU KIISKINEN

EVP, Industrial and Consumer Services, Tieto

@sa2koo

Satu on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä ja johtoryhmän jäsenenä Tiedolla vuodesta 2013. Kaikkiaan hänellä on yli 20 vuoden kokemus strategisesta johtamisesta ja konsultoinnista. Punaisia lankoja Sadun uralla ovat olleet kiinnostus teknologiaan ja draivi kehittää. Tällä hetkellä Satu vastaa Tiedon Industrial and Consumer Services -yksiköstä, jonka asiakkaat toimivat mm. vähittäiskaupan, valmistavan teollisuuden, logistiikan ja energian toimialoilla. Konsultointi, digitaalisen asiakaskokemuksen kehittäminen sekä moninaiset IT-palveluiden uudistushankkeet ovat Sadun ja hänen globaalin tiiminsä arkea. Satu on nähnyt uransa aikana monta kehityskaarta niin teknologioissa kuin organisaatioissa, mutta yksi pysyy – rakkaus lajiin eli tanssiin. Tässä hieman tuntumaa Sadun ajatuksiin: https://www.youtube.com/watch?v=Rugm9iKt8Wk

IIRIS KONTTINEN

Suunnitelija, strategi, CEO

Luovuus työpaja
Klo: 11.20-13.00

Iiriksen tausta on Metropolia-ammattikorkeakoulussa ja Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt verkkosivuprojektien, palvelumuotoilun, markkinoinnin ja fasilitoinnin parissa ja toimii nyt palvelumuotoilun ja markkinoinnin yrittäjänä, Steps Helsinki Oy:ssa suunnittelijana ja strategina. Iiris on Upea Ura! -tapahtumassa fasilitoimassa luovuuteen ja strategiseen ajatteluun liittyviä harjoituksia.

ELINA MOISIO

Asiantuntija, Akava

Vetää Supernaisten uratarinat -raiteen

Elina Moisio on yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija. Hän työskentelee ilmasto- ja ympäristöpolitiikan parissa keskusjärjestö Akavassa. Moisio on vihreä kuntapoliitikko ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Hän on aikaisemmin työskennellyt työelämän tasa-arvon tutkijana ja kolmen vihreän ministerin erityisavustajana.

SUVI PULKKINEN

Asiantuntija, OAJ

Vetää Supernaisten uratarinat -raiteen

Suvi Pulkkinen on koulutuksen kehittämisestä, tutkimuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut tekijä. Hän työskentelee koulutuspoliittisena asiantuntijana Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:ssä. Kiinnostus työelämän tasa-arvon ja uudistumisen sekä osaamisen kehittämiseen ja johtamiseen kysymyksiä kohtaan innosti Suvin mukaan tekemään Upea ura -festareita.

MAIJA ISOTALUS

palveluliiketoiminnan muotoilija, Palmu

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 15.30-16.00

Maija Isotalus on palveluliiketoiminnan muotoilijana Palmussa. Maija on auttanut yrityksiä kehittämään ja tuottamaan parempia palveluja asiakkaille sekä uusien toimintamallien avulla muuttamaan organisaatioita asiakaslähtöisemmiksi. Maijaa innostaa muutoksen aikaansaaminen ihmisissä ja organisaatioissa, josta palvelumuotoilussa loppuviimein on kyse. Tapahtumassa Maija puhuu empatian ja luovuuden merkityksestä palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Maija on koulutukseltaan tietojohtamisen diplomi-insinööri.

RIIKKA PELLIKKA

Asiantuntija, Valtiovarainministeriö

Luovuus työpaja
Klo: 11.30-13.00

Riikka Pellikka on tehnyt vuosien ajan töitä ekosysteemien, prosessien kehittämisen ja palvelujen digitalisoinnin parissa ja on yhteisömanageroinnin pioneeri. Riikan intohimona on kyseenalaistaa annetut totuudet ja hakea vaihtoehtoja ennakkoluulottomasti eri näkökulmia yhdistellen. Tällä hetkellä Riikka työskentelee valtiovarainministeriössä, jossa hän toimeenpanee julkisen hallinnon ja samalla myös koko yhteiskunnan asiakaslähtöistä prosessien uudistamista.

https://fi.linkedin.com/in/riikkapellikka

SUVI KOIVUSALO

Juontaja

Itsensä työllistämisen raidevetäjä

Suvi Koivusalo on Upea Ura -festivaalien juontaja ja vetää Itsensä työllistämisen raidetta yhdessä Meira Papin kanssa.. Kupliva ammattiesiintyjä Suvi työskentelee oman yrityksensä kautta näyttelijänä, juontajana ja viestintäkonsulttina. Hän rakastaa Barcelonaa, tekee improvisaatioteatteria ja haluaa joskus päästä uimaan villidelfiinien kanssa.

MEIRA PAPPI

Freelancer

Meira Pappi vetää Työllistä itsesi -raiteen keskusteluja yhdessä Suvi Koivusalon kanssa. Meira on laaja-alaisesti asioista kiinnostunut sosiologi ja kasvatustietelijä, joka työllistää itseään erilaisten viestintään, kieliin, kansainvälistymiseen ja projektinhallintaan liittyvien töiden parissa. Tuttuja tehtäviä ovat muun muassa Flow Festivalin kansainvälinen markkinointi, toimitussihteerin ja tiedottajan työt sekä kansainvälistymiseen liittyvät asiantuntijatehtävät. Meira on myös mukana start up -yrityksessä, jonka päätuote on GEST-tapahtumatuotanto-ohjelmisto. Softafirman kehityspäällikkönä Meiran vastuualueelle kuuluu muun muassa asiakaslähtöinen konseptisuunnittelu.

HEINI ESKELINEN

Yleinen edunvalvoja

Vetää Uskallus ja upea ura -raiteen

Heini Eskelinen luotsaa Rohkeusraiteen osallistujia yhdessä Yvonne Westerlundin kanssa. Eskelinen toimii valtiolla yleisenä edunvalvojana ja hoitaa työkseen noin 230 hengen taloudellisia asioita.

YC FELIN

Raide: Työllistä itsesi
klo 14.00-15 Konseptisuunnittelu
klo 15.00-15.30 Yrityksen perustaminen

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 13.00-14.00 Perhe ja työ ne yhteen sopii

YC Felin on joukkorahoitukseen hurahtanut invest-in konkari, jota on parhaimmillaan ideoiden testaus- ja lanseerausvaiheissa. YC Felin on töissä Helsinki Business Hub elinkeinomarkkinointiyhtiössä ja vapaa-ajallaan tukee ihmisiä unelmiensa toteutuksessa.

JAANA PIRKKALAINEN (PsM, FT)

Raide: Itsensä työllistäminen
Klo: 11:00-11:30

Jaana Pirkkalainen on Jyväskylästä kotoisin oleva, Tampereen yliopistosta väitellyt tutkija ja osuuskuntatoimija, sekä yksi Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike -kirjan kirjoittajista. Osuuskunta-ajattelu kutsuu ihmiset toimimaan yhteisöjen hyväksi ja tuottamaan esimerkiksi päivähoidon kaltaiset palvelut itse muiden niitä tarvitsevien kanssa. Osuuskunta voi toimia millä tahansa inhimillisen elämän osa-alueella ja painottaa yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen voimaa 2000-luvulle tyypillisten globaalien haasteiden edessä. Viesti on kannustava: “Mene ja tee!”

https://www.facebook.com/uusiosuuskunta/

HELENA KOKKO

Toimitusjohtaja, Miska Oy

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 13.00-14.00

Kauppatieteiden maisteri Helena Kokko on ollut vuodesta 1992 koulutus- ja konsultointipalveluita tarjoavassa Miska Oy:ssä. Kokko on erikoistunut työhyvinvointiin sekä viestintään ja vuorovaikutukseen. Osana Rohkeus-raidetta Kokko vetää osuuden “Rakasta ensin itseäsi, sitten vasta naapuria”, jossa perehdytään, miten kohdata ja hallita oma minä.

HEINI HULT-MIEKKAVAARA

Ura- ja muutosvalmentaja

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 16.00-17.00

Heini Hult-Miekkavaara on ratkaisukeskeinen valmentaja ja Lean Change Agent, joka toimii valmentajana mm. Suomen Ekonomeissa ja Pro-Source Oy:ssa. Heini yhdistää palkkatyön, verkostotyön sekä yrittäjyyden oman yrityksensä ja osuuskunnan jäsenyyden kautta.

https://fi.linkedin.com/in/heinihm

https://twitter.com/heinihm

LAURA RÄTY

Johtaja, Terveystalo

Raide: Menestyksen johtaminen
Klo: 14.30-15.30

Laura on entinen Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja ja sosiaali- ja terveysministeri, joka toimii tällä hetkellä johtajana Terveystalossa.

MILLA HALME

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 15.00-16.00

Haluan käyttää aikani paremman maailman rakentamiseen. Päivisin johdan opiskelijajärjestö SAMOKin toimistoa ja iltaisin teen usein vapaaehtoistyötä. Olen toiminut tasa-arvoista avioliittolakia kansalaisaloitteella edistäneessä Tahdon2013 -kampanjassa sekä ollut perustamassa ja ylläpitämässä naisten työelämäverkosto Ompeluseuraa. Opin valtavasti sekä päivätöistäni, että vapaaehtoistyöstäni. Esimerkiksi hyvään johtamiseen pätevät samat opit, toimiva vuorovaikutus, näkemyksen jakaminen ja luottamus. Uskon, että maailma muutetaan muutetaan jokaisella kohtaamisella; hyvällä tahdolla, empatialla ja yhteistyöllä.

JENNI PAJUNEN

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 1500-16.00

Jenni Pajunen johtaa hammasteknologiayritys Planmecan ja Turun yliopiston koulutusvientiyritystä Nordic Institute of Dental Educationia. Hän työskenteli aiemmin kehitysyhteistyötehtävissä Maailmanpankissa ja Euroopan komissiossa ja asui 10 vuotta ulkomailla Brysselissä, Washingtonissa, Angolassa, Barbadoksella ja Chilessä. Tapahtumassa hän kertoo kansainvälisen uran kohokohdista ja haasteista ja antaa käytännön vinkkejä siihen, miten päästä kv-töihin kiinni. Quote: ”Kansainvälinen työ rikastuttaa valtavasti niin ammatillisesti kuin ihmisenä. Sisu ja avoin asenne auttavat menestymään kv-tehtävissä ”

ILSE MANNER

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 15.00-16.00

Työurani johtotähtenä on polttava uteliaisuus ja omista urankäänteistä sekä vastoinkäymisistä vahvistunut toivo ja voima, jota haluan antaa myös muille. Vanhojen psykologisten sopimusten ja työelämärakenteiden ollessa rikki, ja uusien vasta syntyessä, on meidän tärkein pääomamme uralla ja elämässämme toisissamme ja itsessämme. Yhdessä tiedämme kaiken ja pystymme mihin tahansa!

SUVI JOHANSSON

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.00-16.00

Sano kyllä!
Strategiani on Verkostoituminen – Oppiminen – Vaikuttaminen. Kaikkia osa-alueita pyrin edistämään ja antamaan niille aikaa – sanomaan kyllä!
Verkostoidun lähes päivittäin. Opettelen joka päivä uusia asioita. Vaikutan monessa vastuutehtävässä.
Intohimoni on digitaalinen bisnes, jonka parissa olen työskennellyt ja vaikuttanut 15 vuotta. Olen rohkeasti lähtenyt mukaan uusiin juttuihin, vaikka monessa kohtaa on hirvittänyt: osaanko oikeasti? Rohkeus on aina palkittu.

Osuuskuntapaneeli / Saija Koskensalmi, Heini Hult-Miekkavaara, Arja Parpala

Millainen on osuuskunnan työyhteisö ja millainen rooli osuuskuntatoiminnalla voisi olla omassa urakehityksessä? Tässä paneelissa kuulet alan ammattilaisten näkemyksiä aiheesta. Aiheesta keskustelevat organisaatioiden kehittämiseen perehtynyt Työterveyslaitoksen ja Koulutusateljeen konsultti Saija Koskensalmi yhdessä sosiaalipsykologian VTM Sofia Rindmarin ja KTM, Business coach Arja Parpalan kanssa. Parpala toimii urakouluttajana- ja valmentajana Essentio-osuuskunnassa. Taatusti inspiroivaa ja avartavaa keskustelua tiedossa!

MINNA RANTAMA

yrittäjä ja työnhakusparraaja, Kumous – Uusi Työnhaku

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.00-16.00

Minnan yritys Kumous – Uusi Työnhaku sparraa erityisesti generalisteja työnhakuasioissa. Minna on valtiotieteiden maisteri ja on ollut töissä mm. Poliisiammattikorkeakoulussa ja rauhanjärjestössä, tehnyt vaalikoneita Suomessa ja maailmalla sekä toiminut projektipäällikkönä johtajuuskoulutuksen lanseerauksessa. Minnalle on intohimon asia että generalistit näkevät koko osaamisensa kirjon ja pystyvät muotoilemaan sen houkuttelevaksi paketiksi työhakutilanteissa. Minnan kanssa voit keskustella työnhausta, jota tehdään rohkeasti yli sektorirajojen.

#UPEAURA

YHTEYSTIEDOT

Upea ura -festarit ovat syntyneet työelämäverkosto Ompeluseurassa ja sen taustalla toimii joukko vapaaehtoisia.

Festareihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä upeaura @ gmail.com