OHJELMA

Upea ura 2018 -festarit katsovat eteenpäin: Miltä näyttää tulevaisuuden työ?

Festareiden ohjelma on rakennettu Ompeluseurasta nousseiden teemojen ja vapaaehtoisten ideoinnin kautta. Tapahtuma koostuu kolmesta teemoitetusta raiteesta: TULEVAISUUDEN TYÖ, RAKENNA UPEA URA ja UPEA TYÖELÄMÄ. Lisäksi tapahtuman workshop-raiteella sukelletaan SYVÄÄN PÄÄTYYN ja käytännön työkaluihin.

RAKENNA UPEA URA

Upea ura rakentuu monenlaisista rakennuspalikoista. Miten tunnistaa ja hinnoitella oma osaaminen? Miten löytää kiinnostavimmat piilotyöpaikat, brändätä oma osaaminen ja rakentaa pitäviä tukiverkostoja? Miten ottaa tila haltuun huipulla ja menestyä kansainvälisesti?

TULEVAISUUDEN TYÖ

Työelämä ja työn tekemisen tavat ovat rajussa muutoksessa. Millaisia työkavereita tekoäly tai robotit ovat sinulle tulevaisuudessa? Mitä taitoja tarvitaan? Miten omasta osaamisestaan voi rakentaa menestystarinan Suomessa ja ulkomailla? Miten yrittäjä voi hyödyntää tulevaisuuden osaajat ja valjastaa uusimmat teknologiat käyttöönsä?

UPEA TYÖELÄMÄ 

Käytämme ison osan ajastamme työn parissa, joten työelämän täytyy olla mielekästä ja kiinnostavaa. Mikä on työyhteisön ja mikä yksilön rooli siinä? Mitä hyötyä työpaikalle on monimuotoisuudesta? Miten huijarisyndrooma taklataan? Mitä on hyvä työelämä tasa-arvoisesta tai globaalista näkökulmasta?

 SYVÄ PÄÄTY

Upean uran rakentaminen vaatii työtä. Mutta mitä tapahtuu käytännössä? Tällä raiteella sukelletaan kirjaimellisesti syvään päätyyn workshoppien ja toiminnallisen ohjelman kautta.

TAPAHTUMAN ESIINTYJÄT JULKAISTAAN PIAN

EDELLINEN TAPAHTUMA: UPEA URA 2017

Keväällä 2016 työelämäverkosto Ompeluseurassa saatiin visio: Suomen naisia pitäisi voida tukea työelämän murroksessa jollakin isolla tapahtumalla. Ompeluseuran toinen perustaja ja festareiden luova johtaja Maria Teikari kirjoittaa:

Osasimme määritellä tapahtumasta vain sen verran, että se olisi yksipäiväinen, toisi jäsenille lisäarvoa ja tekisi muulle maailmalle tiettäväksi, että naisilla on tasa-arvoinen paikka työelämässä ja sen muutoksessa. Halusimme, että tilaisuus ei keskittyisi voivotteluun tai pelkästään naiserityisiin kysymyksiin, vaan puhuisi työelämän trendeistä, osaamisen kehittämisestä, rohkeudesta ja toisten kannustamisesta. Näille fundamenteille on perustunut koko verkostomme toiminta.

Viisaiden ja määrätietoisten vapaaehtoisten yhteistyöllä syntyi jotakin paljon parempaa kuin keväisellä teehetkellämme kykenimme edes unelmoimaan: Upea ura -festarit. Ensimmäisellä kerralla, helmikuussa 2017, Korjaamo myytiin loppuun, upeat puhujat jakoivat tietoaan ja kokemuksiaan, ja kävijät löysivät uusia ideoita, inspiraatiota ja suunnan uralleen.

Vuoden 2017 festareiden ohjelman löydät täältä ja tekijät löydät täältä.

OTA YHTEYTTÄ

Upea ura -festarit ovat syntyneet työelämäverkosto Ompeluseurassa. Festarit toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Upea ura -festareihin liittyvissä kysymyksissä:

Maria Teikari, festareiden luova johtaja, Ompeluseuran toinen perustaja
Katri Manninen ja Jenna Karas, festareiden tuottajat
upeaura (a) gmail.com