RAITEET JA OHJELMA

Upea ura -festarit päätettiin rakentaa Ompeluseuran jäsenkyselyn pohjalta. Vastauksissa toivottiin energisoivia, onnellisuutta luovia, vapauttavia ja rohkaisevia eripituisia esimerkkejä työelämästä. Puheiden lisäksi toivottiin erilaisia työpajoja, joissa päästäisiin yhdistämään kokemusta, uusia taitoja ja puheista kuultuja vinkkejä.
Tapahtuman muodostavat viisi raidetta, joista jokaisella on toinen toistaan upeampia puhujia. Nämä viisi rinnakkaista temaattista ohjelmaraidetta antavat festarikävijälle mahdollisuuden valita juuri itselle sopivimmat palaset.

RAITEET

Uskallus ja upea ura

Omasta osaajabrändistä on tullut työmarkkinoilla arvokas kilpailuvaltti. Miten rakennat rohkeasti itsesi näköisen henkilöbrändin, joka saa osaamisesi loistamaan ja työnantajat hurmioon? Pohditko ehkä uranvaihtoa tai keräätkö rohkeutta pyytää palkankorotusta?
Nyt on tarjolla työpajoja, jotka eivät olekaan mitään ompeluseuroja! Rohkeiden naisten opastamana kiillotetaan omasta brändistä timanttia ja uskalletaan ottaa uutta suuntaa upealle uralle.

Menestyksen johtaminen

Miten johtajuuden avulla vastataan muuttuviin osaamistarpeisiin ja ohjataan organisaatiota menestykseen? Kuinka innostetaan yksilöitä kartuttamaan omaa osaamistaan? Miltä näyttää tulevaisuuden johtaminen globaaleista, eettisistä ja tasa-arvon näkökulmista?

Luovuus ja strateginen ajattelu

Luova ongelmanratkaisu, strateginen ajattelukyky ja neuvottelutaidot ovat kysyttyjä ominaisuuksia työmarkkinoilla. Työpajoissa pureudutaan oivaltavaan ongelmanratkaisuun, kohennetaan fasilitointitaitoja ja opitaan strategisesta palvelumuotoilusta.

Supernaisten uratarinat

Mistä on upeat urat tehty? Esteiden ylityksestä, luovimisesta miesvaltaisella alalla, oman arvon markkinoinnista, työn ja perheen yhteensovittamisesta, kutsumuksesta, unelmista.
Tule inspiroitumaan upeiden naisten uratarinoista, opeista ja oivalluksista. Opi käyttämään tunnevoimavarojasi ja hyödyntämään vahvuuksiasi urakehityksessäsi. Äänessä myös omat, ihanat Ompeluseuran edustajamme vauhdikkaine urakäänteineen ja -vinkkeineen.

Itsensä työllistäminen

Matkan ideasta liiketoiminnaksi ei tarvitse olla pitkä eikä itsensä työllistäminen olla syöksy tuntemattomaan. Tule oppimaan oman ammattitaitosi tuotteistamisesta ja hyödynnä sparrausta oman yrityksen perustamiseen.
Yrittäjäksi ei tarvitse myöskään heittäytyä yksin. Osuuskunnat kasvattavat suosiotaan työnteon monimuotoisuuden lisääntyessä. Miten osuuskunnan perustaminen tai sellaiseen liittyminen voi turvata yrittäjäksi ryhtyvän alkutaivalta?

OHJELMA

Alla näet kuvauksen jokaisesta ohjelmaosiosta esiintyjineen. Esiintyjistä löydät täältä sivuilta myös oman osion, joissa pääset tutustumaan heihin tarkemmin!
HUOM! Joihinkin ohjelmaosuuksiin on ennakkoilmoittautuminen. Varaamalla paikan etukäteen varmistat, että mahdut paikalle juuri haluamiisi osioihin. Kaikkiaan viidessä tilassa on enemmän kuin riittävästi jokaiselle, mutta osa tiloista on pienehköjä. Siksi niihin ilmoittaudutaan etukäteen. Monissa toiminnallisissa osioissa on myös tekemisen kannalta hyödyllistä, että osallistujia on sopiva määrä.

Vintillä kokeillaan koko päivä erilaisissa työpajoissa rohkeuden kasvattamista Uskallus ja upea ura –teemaraiteen merkeissä. Parvella otetaan kaikkea keskeistä toimintaa haltuun Menestyksen johtaminen –teemaraiteella. Päivä alkaa paneelilla mutta jatkuu työpajoilla. Molempiin mahtuu rajallinen määrä.
Supernaisten uratarinat –teemaraiteen kaksi viimeistä osiota ovat työpajamuotoisia. Niistä viimeisessä on osallistujarajoite järjestelysyistä.

Kaikilla muillakin teemaraiteilla on myös työpajamuotoisia ja osallistavia osioita.
Mikäli jäät vaille paikkaa haluamaasi ennakkoilmoittautumista edellyttävään osioon, voit käydä osion alussa oven takana tarkistamassa, mahdutko peruutuspaikalle. Tilarajoitteiden vuoksi vastuuhenkilöt eivät voi kuitenkaan merkittävästi kasvattaa osallistujamäärää näissä osioissa. Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen linkin kautta perjantaista 3.2. alkaen: https://holvi.com/shop/upeaura/

ALKU

Vaunusali

 

9.30-10 Tilaisuuden avaus

Kaikkien aikojen ensimmäiset Upea ura -festivaalit avaavat työelämäverkosto Ompeluseuran perustajat Maria Teikari ja Milla Halme sekä Suomen korkeimman lasikaton murtanut presidentti Tarja Halonen.

10-11 Koneen puheenvuoro: Your Future, Your Choice

Festareiden pääyhteistyökumppani KONEen Head of Talent Management Kaija Bridger avaa kansainvälistä toimintaympäristöä. Tässä tapahtuman keynotessa eli pääpuheenvuorossa Kaija kertoo odotettavissa olevista kansainvälisistä työelämän muutossuunnista ja antaa vinkkejä kansainväliseen urasuunnitteluun. Keskiössä on työura muuttuvassa maailmassa ja miten siihen voi vaikuttaa.

RAIDE: MENESTYKSEN JOHTAMINEN

Parvi

11–12 Johtajaksi kasvaminen -paneeli

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Eri alojen kokeneet johtajat avaavat paneelissa omaa johtajaksi kasvamisen tarinaansa. Keskeiset käännekohdat, tärkeimmät neuvot ja opit sekä suhteet tiimeihin ja alaisiin avataan osallistujia kiinnostavin esimerkein.

Panelistit:

 • Pääsihteeri Liisa Rohweder johtaa WWF:oa, joka on valittu useana vuonna yhdeksi Suomen parhaimmista työpaikoista.
 • Varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa Keskuskauppakamarista on ollut mukana monissa naisjohtajia tukevissa projekteissa ja ohjelmissa.
 • Sitran strategiayksikön johtaja Paula Laineelta kuullaan muun muassa asiantuntijoiden johtamisesta.
 • Hallituksen puheenjohtaja Ann Selin johtaa Suomen suurinta ammattiliittoa, Palvelualojen Ammattiliittoa (PAM). Hänellä on pitkä esimieskokemus.

Keskustelun juontaa osaamisen ja koulutusasioiden päällikkö Soile Koriseva Metsäteollisuus ry:stä.

12.15-13.15 Eettisen johtamisen työpaja

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Kati Mattila on KONEen Head of Compliance. Eettisen johtamisen työpajassaan hän johdattaa osallistujat arvioimaan toimintaansa erilaisissa eettisesti vaihtelevissa tilanteissa. Harjoituksissa käsitellään eettisen toiminnan kannalta haastavia tilanteita, joita kansainvälisessä toimintaympäristössä tulee vastaan. Harjoitukset vievät osallistujat pohtimaan etiikkaa käytännössä.

13.30.14.30 Vallan temput -työpaja

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Ekvalita on tasa-arvo- ja moninaisuuskonsultointia tarjoava yritys. Vallan temput -työpajassa kokenut johdon ja organisaatioiden konsultti Annukka Jamisto johdattaa osallistujat tunnistamaan, kuinka valtaa käytetään työyhteisössä – usein negatiivisesti ja hienovaraisesti. Jamisto kertoo, kuinka näihin “vallan temppuihin” voi reagoida ja miten niitä voidaan välttää.

Annukka on on aiemmin toiminut tasa-arvon ja moninaisuuden parissa useissa eri asiantuntijatehtävissään. Konsulttina hän on erikoistunut toiminnallisiin menetelmiin.

14.30-15.30 Naiset politiikan vaikuttajina

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Pohjoismaisen konsulttiyritys Rud Pedersenin kutsumana ja suosittelemana monessa politiikan liemessä keitetty Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty avaa moninaisia kokemuksiaan politiikassa. Lasikattojen rikkominen on edelleen välttämättömyys. Keskustelun myötä Laura haastaa osallistujat löytämään itsestään lasikattojen rikkojan.

15.30-16 Ytimessä osaaminen

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Suomen Ekonomien kehitysjohtaja Anja Uljas puhuu osaamisen johtamisesta organisaatiossa. Kyseessä on taito, joka on tulevaisuudessa entistä tärkeämpi.

16-17 Johtamisen argumentointitaidot

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Kokenut argumentointikouluttaja Aira Ranta esittelee keskeisiä argumentointikeinoja, argumentoinnin sudenkuoppia ja johtamisessa keskeisiä argumentointitapoja. Työpajan jälkeen osallistujat argumentoivat entistä tehokkaammin ja vakuuttavammin.

RAIDE: TYÖLLISTÄ ITSESI

Leffasali

 

11-12 Osuuskuntailmiö

Osuuskunnat ovat lisääntyneet taloudellisen tilanteen myötä – miksi? Ne saattavat tarjota monin tavoin mm. osakeyhtiöitä turvallisemmat olosuhteet toiminnalle. Osuuskunnissa on myös eroja. Tutkija, tietokirjailija ja osuuskuntatoimija Jaana Pirkkalainen valottaa ilmiön taustat, syyt ja seuraukset.

12-12.30 Osuuskuntapaneeli

Miten ja miksi valita osuuskunta verrattuna vaikka osakeyhtiöön, ja mitä osuuskunnan pyörittäminen käytännössä merkitsee. Kahden osuuskunnan edustajat esittelevät osuuskuntansa ja toimintansa, minkä jälkeen keskustellaan toimintamuodon eduista ja heikkouksista.

Mukana paneelissa ovat Arja Parpala Essentiosta sekä Saija Koskensalmi ja Sofia Rindmar Polkuverkostosta. Paneelin vetää monialainen yrittäjä Suvi Koivusalo.

12.30-13.30 Start up -paneeli

Paneelissa luodaan uskoa omiin ideoihin ja työhön sekä avataan käytännön yrittäjyyttä.

Upea ura -festareiden kasvuyrityksiä käsittelevän paneelikeskustelun osallistujakaartina on huima joukko uusien, nousevien ja varsin timanttisten yritysten naisia.

 • Maria Ruuska, Kaskas Media: tiede- ja tutkimusviestintään erikoistuneen Kaskas Median perustaja ja johtava viestintäasiantuntija Maria Ruuska tuo paneeliin näkökulmaa kolmen ystävän kanssa perustetusta tarkan fokuksen viestintätoimistosta.
 • Heidi Korva, Communiké: vuoden viestintäammattilaiseksi 2015 valittu Heidi Korva on elävä esimerkki siitä, kuinka menestyksekästä ja vaikuttavaa voi yksinyrittäminen olla.
 • Kirsi Juva, Como Helsinki: työparitoimisto Como Helsinkiä edustava Kirsi Juva ajattelee, tekee ja kehittää yhdessä asiakkaan kanssa.
 • Pilvi Torsti, Helsinki International School: perustaja ja toimitusjohtaja kertoo uudesta koulutusvientiyrityksestä.
 • Armi Ahvenainen, Kliffa Innovations: kiinteistöjen varauksen kasvuyritys Kliffa Innovationsin perustajajäsen kertoo, kuinka Kliffa auttaa hyödyntämään kaupunkien tiloja entistä enemmän mobiilisovelluksella.

Paneelin vetää monialainen yrittäjä Suvi Koivusalo.

13.30-14 We is the new I

Tiedon Industrial and Consumer Services -yksikön johtaja Satu Kiiskinen kertoo lyhyesti omasta urastaan, Tiedon ajankohtaisuuksista sekä erityisesti tulevaisuuden työstä ja digitalisaatiosta. Sadulla on yli 20 vuoden kokemus strategisesta johtamisesta ja konsultoinnista. Nämä tärpit kiinnostavat kaikkia, eivätkä vähiten itsensä työllistäjiä.

14-15 Konseptisuunnittelu

Jos perustat yrityksen, miten hiot ideastasi timantin? Jos vasta suunnittelet timantin hiomisen aloittamista, mistä lähdet liikkeelle? Jos yrityksesi konsepti on jo pitkällä, mistä saat lisäapua? Aloittelevia yrittäjiä työkseen sparraava Helsinki Business Hubin YC Felin neuvoo keskeiset niksit ja päästää myös osallistujat ääneen.

15-15.30 Yrityksen perustaminen

Aloittelevia yrittäjiä työkseen sparraava Helsinki Business Hubin YC Felin avaa, mitä on syytä huomata. Osiossa käydään läpi keskeiset seikat, mutta koska YC:n mukaan hyvän tiimin löytäminen on jopa idean ainutlaatuisuutta tärkeämpää, käytetään osiossa tähän hyvä tovi.

15.30-16 Uuden yrityksen talous

Start-up-yrittäjä ja enkelisijoittaja Pia Erkinheimo Fingertipistä valottaa uuden yrittäjän näkökulmasta joukkorahoituksen mahdollisuuksia ja aloittelevan yrittäjän rahoituskokonaisuutta. Enkelisijoittajan näkökulmasta hän paljastaa, mihin sijoittajat kiinnittävät huomiota.

16-16.10 Teknologia on sinunkin juttusi

Suomalainen teknologiateollisuus uudistuu vauhdilla ja syytä onkin: ilman teknologiateollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä ei Suomi pysy kauaa pystyssä. Alalle tarvitaan uusia, rohkeita toimijoita ja ennakkoluulottomia osaajia. Mutta mitä jos teknologiateollisuus ei sovi minulle? Mitä jos mieluummin huolehtisin ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista? – Teknologiayritykset tekevät juuri tätä, todistaa johtaja Laura Juvonen Teknologiateollisuudesta.

16.30 Siirrytään Kulmasaliin osallistumaan yhteistyökumppanipikadeittailuun

Ohjattu festivaaliosallistujien keskinäinen verkostoitumisharjoitus tuo yhteen uusia yhteistyökumppaneita etsivät teemakohtaisesti. Tämän jälkeen jokainen on saanut uusia, ammatillisesti kiinnostavia kontakteja verkostoonsa – ja yhteistyö voi jatkua festivaalin jälkeenkin!

RAIDE: SUPERNAISTEN URATARINAT

Vaunusali

 

11-12 Yli esteiden! Paneelikeskustelu työelämän haasteista ja niiden voittamisesta.

Keskustelussa pohditaan muun muassa itsensä brändäämistä, johtajan rooliodotuksia, urakehitystä ja palkkausta, sekä tasa-arvoa työmarkkinoilla laajemmin. Puhujat valottavat ilmiöitä oman uransa ja kokemustensa kautta, heidän laajaa asiantuntemustaan unohtamatta.

Keskustelussa mukana monipuolinen joukko upeita naisia: kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim, Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh, kansanedustaja ja ammattiyhdistystoimija Jaana Laitinen-Pesola sekä Pöyryn Ympäristö-liiketoimintayksikön vetäjä Mari Puoskari. Keskustelua juontaa OAJ:n koulutuspoliittinen asiantuntija, Suvi Pulkkinen.

12.00 Super Powers of Glorious Career

Jeannette Bougrab is the Director of the Institut français in Finland. She is a successful French lawyer and politician. During the session she will tell about her career; what is the secret of her success and what has helped her to strive for her dreams. Furthermore, she will tell about the choices she has made and what she has learned along the way.

12.30 Upean uran supervoimat: Riitta Nelimarkka, taiteilija, taiteen tohtori

Monipuolinen ja lahjakas professori Riitta Nelimarkka on valmistunut taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen värikäs ja palkittu taiteensa tunnetaan herkkyydestään, aforistisuudestaan ja älyllisestä ironiastaan. Riitta kertoo työuransa eri vaiheiden lisäksi mm. siitä, mikä ajatus tai sisäinen tunne on vienyt häntä uralla eteenpäin, auttanut haasteiden yli tai tuonut uusia merkityksiä työuralle ja elämään.

13-14 Työ ja perhe ne yhteen sopii?

Paneelissa pohditaan tutkimuksen ja keskustelijoiden oman kokemuksen valossa, millaisia käytännön ongelmia ja ratkaisuja voi löytää työn ja perheen yhteen sovittamiseen. Kuinka asiaa kannattaisi lähestyä työpaikalla, kuinka huolehtia omista voimavaroista ja jaksamisesta? Puhujat ovat töissä yhteiskunnan eri sektoreilla ja ovat kukin löytäneet oman tapansa hakea tasapainoa työn ja perhe-elämän välillä.

Tutkijana työn ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiä keskustelussa valottaa Kristiina Paavola Väestöliitosta.

Keskustelijoina ovat mukana Yc Felin, Business advisor Helsinki Business Hubista, Piritta Kantojärvi, toimitusjohtaja Grape People Finland Oy:sta ja Jannica Aalto, pääsihteeri Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta. Paneelin juontaa asiantuntija Elina Moisio Akavasta.

14.00 Huippunaiset huippu-urilla: Minna Helle, valtakunnansovittelija

Minna Helle on Suomen ensimmäinen naispuolinen valtakunnansovittelija. Ennen nimitystään oikeustieteiden kandidaatti Helle teki mittavan edunvalvontauran työeläkevakuuttajat TELA ry:ssä, Akavassa ja Tehyssä. Historiallisen nimityksensä aikaan hän oli edunvalvontajohtaja STTK:lla. Avoimuuden puolestapuhuja Helle kertoo Upea ura -festareilla omasta urastaan.

14.30 Huippunaiset huippu-urilla: Li Andersson, kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu ja entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Hän on valtiotieteiden kandidaatti ja opiskelee Åbo Akademissa kansainvälistä oikeutta, jossa on erikoistunut ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Tunnetulta feministiltä ja ihmisoikeuksien puolustajalta voidaan odottaa värikästä puhetta omasta urastaan ja näkemyksistään Upea ura -festivaaleilla.  

15-16 Oh yes, I did it! Ompeluseuralaiset kertovat urastaan

Tilaisuuden alussa puhujat esittäytyvät lyhyesti ja kertovat omasta näkökulmastaan ja urastaan. Tämän jälkeen osallistujat voivat jakautua ryhmiin haluamansa puhujan luokse kuulemaan ja keskustelemaan tämän työurasta tarkemmin. Tilaisuuden aikana kukin osallistuja ehtii osallistua kahden puhujan ryhmään (á 20 min).

Puhujina tilaisuudessa ovat

 • Ilse Manner, joka toimii työelämän kehittäjänä, bisnesterapeuttina ja mentorina. Ilsen työuran johtotähtenä on polttava uteliaisuus ja omista urankäänteistä sekä vastoinkäymisistä vahvistunut toivo ja voima, jota hän haluaa antaa myös muille.
 • Suvi Johansson, jonka intohimona on digitaalinen bisnes ja jonka parissa hän on työskennellyt ja vaikuttanut 15 vuotta. Suvi on työkseen asiakaskokemusliiketoiminnan vetäjä, Tulos oy:llä ja samalla myös Tulos Venturesin hallituksen puheenjohtaja.
 • Milla Halme, joka päivisin johtaa opiskelijajärjestö SAMOKin toimistoa ja iltaisin tekee vapaaehtoistyötä. Milla on toiminut tasa-arvoista avioliittolakia kansalaisaloitteella edistäneessä Tahdon2013 -kampanjassa sekä ollut perustamassa työelämäverkosto Ompeluseuraa.
 • Jenni Pajunen, joka johtaa koulutusvientiyritystä Nordic Institute of Dental Educationia. Hän työskenteli aiemmin kehitysyhteistyötehtävissä Maailmanpankissa ja Euroopan komissiossa. Tapahtumassa hän kertoo kansainvälisen uran kohokohdista ja haasteista ja antaa käytännön vinkkejä siihen, miten päästä kv-töihin kiinni.
 • Minna Rantama, joka on yrittäjä ja työnhakusparraaja. Hän on perustanut yrityksen Kumous – Uusi Työnhaku, joka sparraa erityisesti generalisteja työnhakuasioissa. Minnalle on intohimon asia, että generalistit näkevät koko osaamisensa kirjon ja pystyvät muotoilemaan sen houkuttelevaksi paketiksi työnhakutilanteissa.

16-17 What I really want: Rakenna oma unelmiesi uratarina -workshop

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Jokainen osallistuja pääsee ohjatusti ideoimaan, rakentamaan ja unelmoimaan omaa uratarinaansa. Workshopissa pääset pohtimaan, mikä oikeastaan juuri sinulle työssä (ja työssä osana muuta elämää) on merkityksellistä, ja miten voit käyttää ja kehittää omia vahvuuksiasi ja voimavarojasi unelmiesi saavuttamiseksi. Tilaisuutta fasilitoi uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara.

RAIDE: USKALLUS JA UPEA URA

Vintti

 

11-12 Brand Yourself and Shine

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Shining consultant Yvonne Westerlund from the Career Clinic shows in her workshop how to modify your CV and earlier achievements in order to brand yourself professionally. The workshop provides concrete methods to step to the next level in representing skills accurately and respectfully.

12-13 Kehtaamistyöpaja

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Johtajat, ammattikehtaajat ja feministit Rosa Meriläinen ja Saara Särmä ovat kokeneita kehtaamistyöpajojen vetäjiä. Saara tunnetaan mm. All male panel -ilmiön sanallistajana. Feministisen ajatushautomo Hatun suositut kehtaamistyöpajat vapauttavat osallistujat häpeämästä, tunnistamaan esteitä, kohtaamaan ne lempeästi ja elämään hauskempaa elämää. Ei ole mitään pelättävää – anna mennä!

13-14 Rakasta ensin itseäsi, sitten vasta naapuria

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Miska Oy:n Helena Kokko, kokenut työnohjaaja ja työyhteisöjen kehittämisen konsultti avaa työpajassaan sitä dynamiikkaa, jossa yhteinen kehittäminen lähtee uskalluksesta ja omasta hyvinvoinnista. Vasta sellaisten esteiden purkamisen kautta voidaan kehittää ja kehittyä yhdessä. Tämä vaatii kuitenkin rohkeutta, jota harjoitellaan työpajassa yhdessä.

14-15 Muiden kopioimisella ei synny mitään uutta

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Lakitoimisto Fondia on erilainen toimisto. Sen perustaja Marianne Saarikko-Janson halusi kehitellä toisenlaisen tavan juridiikan asiakastyöhön. Syntyi poikkeuksellisella otteella toimiva yritys, joka laajeni pian kansainväliseksi. Toimitusjohtaja itse otti ja siirtyi myynti- ja markkinointipuolelle. Työpajassaan Marianne auttaa pohtimaan ennakkoluulottomia ratkaisuja.

15-16 Take a Leap to the Unknown – it’s good for you!

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Anita Navaratnam, partner and Managing Director at Sygeny Oy encourages participants of her workshop to open and remove their boundaries of learning, working and living. Wanting to make change means that we should get out of our comfort zones, which requires courage. Her aim is to inspire others to reach their goals and dreams.

16-17 Uusi rohkea minä

– HUOM! Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://holvi.com/shop/upeaura/.

Monipuolinen viestinnän kouluttaja ja tietokirjailija Piritta Seppälä rohkaisee työpajassaan selkeään, johdonmukaiseen ja uskaltavaan viestintään. Itseään ymmärtämällä syntyy uusi rohkea minä!

RAIDE: LUOVUUS JA STRATEGINEN AJATTELU

Kulmasali

11-11.30 Ongelmanratkaisu

Anne Stenros on Helsingin kaupungin ensimmäinen muotoilujohtaja. Arkkitehti ja tekniikan tohtori Stenros työskenteli aikaisemmin Koneen muotoilujohtajana ja Design Forum Finlandin johtajana. Upea ura -festareilla luovuutta ja strategista ajattelua yhdistävä Stenros kertoo urastaan ja Helsingin kaupungin tämän hetken projekteista.

 

11.30-13 Luovuustyöpaja

Cocktail-kutsuilla alkavassa luovuustyöpajassa avataan monivaiheisen harjoituksen kautta yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisuja ja ratkaisujen arviointiprosessia. Pääpaino on tutustuttaa lyhyessä ajassa osallistujat erilaisiin työkaluihin omassa työyhteisössä käytettäväksi, ei niinkään itse ratkaisulla. Työpajan vetäjä, valtiovarainministeriön asiantuntija Riikka Pellikka on työskennellyt vuosia prosessien kehittämisen parissa ja on yhteisömanageroinnin pioneeri. Työpajassa otetaan Riikan johdolla nopeasti mutta luovasti haltuun ongelmanratkaisu.

 

13-13.30 Strategic thinking

Director of Helsinki Art Museum, Maija Tanninen-Mattila, will talk of the grand reform of the Helsinki Art Museum from the service design viewpoint. Prior to her current position, Maija used to direct Ateneum Art Museum and Helsinki Art Hall, thus her experience with art – and strategic thinking – is unique.

 

13.30-14 Omat supervoimat

Palvelumuotoilutoimisto Steps Helsingin suunnittelija Iiris Konttisen vetämän työpajan harjoitukset tähtäävät osallistujien omien vahvuuksien löytämiseen ja luovaan kehittämiseen. Työpaja vahvistaa siten myös itsetuntemusta.

14-15.30 Fasilitointitaidot strategian käytäntöön viemisessä

Jatkuvien toimintaympäristön muutosten keskellä hyvä strategia on organisaation elinehto. Laaja-alainen osaaminen tarvitaan sen luomiseen. Kaikkien työntekijöiden ja johdon sitoutuminen tarvitaan sen toteuttamiseen käytännössä. Mitä tapahtuisikaan, jos kukaan ei muista, mikä organisaation strategia on? Fasilitointi on keino saavuttaa yhteinen suunta, ymmärrys tarvittavista ratkaisuista ja konkretisoida toimenpiteet. Tässä työpajassa opit fasilitoinnin perusteet sekä konkreettisen mallin ja muutaman fasilitointimenetelmän vuorovaikutteiseen strategian jalkautukseen. Piritta Kantojärvi auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa erilaisissa organisaation kehittämisen tilanteissa. Hän tehostaa ja helpottaa ryhmän toimimista yhdessä, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset päätökset, joihin kaikki voivat sitoutua.

15.30-16 Palvelumuotoilu

Palvelumuotoiluyritys Palmun palveluliiketoiminnan muotoilija Maija Isotalus avaa luennossaan erityisesti empatian ja asiakasymmärryksen saloja. Osallistujat saavat takuuvarmasti uusia näkökulmia ja lisäpontta palvelumuotoiluosaamiseensa. Luennon jälkeen keskustellaan palvelumuotoilun keskeisestä osaamisesta ja tulevaisuudennäkymistä.

16-16.30 Lean Business Model

Palvelumuotoilutoimisto Steps Helsingin suunnittelija Iiris Konttinen johdattaa työpajassaan osallistujat tutustumaan ns. Lean Business Model -työkaluun. Työpajassa avataan ja otetaan malli haltuun tavalla, joka tuo sen konkreettiseksi työkaluksi osallistujille omien organisaatioidensa tai muiden projektiensa kehittämisessä.

16.30-17 Yhteistyökumppanipikadeittailu

Ohjattu festivaaliosallistujien keskinäinen verkostoitumisharjoitus tuo yhteen uusia yhteistyökumppaneita etsivät teemakohtaisesti. Tämän jälkeen jokainen on saanut uusia, ammatillisesti kiinnostavia kontakteja verkostoonsa – ja yhteistyö voi jatkua festivaalin jälkeenkin!

ESIINTYJÄT

ANNE STENROS

Muotoilujohtaja, Helsingin kaupunki

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 11.00-11.30

Anne Stenros on Helsingin kaupungin ensimmäinen muotoilujohtaja. Se on historiallista! Arkkitehti ja tekniikan tohtori Stenros työskenteli aikaisemmin Koneen muotoilujohtajana ja Design Forum Finlandin johtajana. Upea ura -festareilla luovuutta ja strategista ajattelua yhdistävä Stenros kertoo urastaan ja Helsingin kaupungin tämän hetken projekteista.

ROSA MERILÄINEN & SAARA SÄRMÄ

Kirjailija, poliitikko, feministinen ajatushautomo Hattu / Tutkija, taiteilija ja feministi, Tampereen yliopisto

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 12.00-13.00

Rosa Meriläinen tunnetaan sekä kirjailijana ja kolumnistina että vihreänä poliitikkona. Saara Särmä on kansainvälisen politiikan tutkija ja taiteilija, joka on tullut tunnetuksi mm. Congrats, you have an all male panel! -blogistaan. Meriläinen ja Särmä ohjaavat Upea Ura -festareilla Feministisen ajatushautomo Hatun Kehtaamistyöpajan, jossa tunnistetaan kehtaamisen esteitä ja kohdataan ne lempeän määrätietoisesti, pilke silmäkulmassa. Kohta kehdataan sanoa, elää ja tehdä, toinen toistamme tukien. Unohda kehtaaminen — anna mennä! 

RIITTA NELIMARKKA

Taiteilija, taiteen tohtori

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 12.30-13.00

Monipuolinen ja lahjakas Riitta Nelimarkka on valmistunut taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen värikäs ja palkittu taiteensa tunnetaan herkkyydestä, aforismeista ja älyllisestä ironiasta. Nelimarkan tunnettuja tilaustöitä löytyy presidentin virka-asunnosta, sinne on sijoitettu suurikokoiset Con Calore -villamatot.

MARI PUOSKARI

SVP New Business Ventures, Ekokem

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 11.00-12.00

Ekokemin konsernin ulkoisen viestinnän, toimintaympäristön ja liiketoimintatiedon hallinnasta sekä yhteiskuntavastuun koordinoinnista Ekokemillä vastaava Mari Puoskari on varsinainen monitoiminainen. Diiplomi-insinööri Puoskari on aikaisemmin toiminut lisäksi tutkijana, ekoenergiavastaavana ja konsulttina. Upea ura -festareilla hän häikäisee Yli esteiden -paneelikeskustelussa.

CLARISSE BERGGÅRDH

Toimitusjohtaja, osakas, Pohjoisranta Burson-Marsteller

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 11.00-12.00

Viestintätoimisto Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtajana marraskuussa aloittaneella Clarisse Berggårdhilla on takanaan upea ura median, myynnin ja kuluttajabrändien saralla. Aikaisemmin Berggårdh on työskennellyt muun muassa Sanoma Magazine Finlandin ja IUM Finlandin toimitusjohtajana. Päivätyönsä ohella hän istuu tällä hetkellä Elisan, Fingertipin ja Suomen Mentoreiden hallituksissa. Upea uras -festareilla hänen urastaan kuullaan Yli esteiden -paneelikeskustelussa.

MAIJA TANNINEN-MATTILA

Johtaja, Helsinki Art Museum

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 13.00-13.30

Taidehistorian maisteri Maija Tanninen-Mattila aloitti lokakuussa 2013 Helsinki Art Museumin johtajana. Ennen nykyistä pestiään HAM:ssa Tanninen-Mattila toimi taidemuseo Ateneumin sekä Helsingin Taidehallin johtajana. Tapahtumassa hän kertoo Helsinki Art Museumin mittavasta uudistuksesta palvelumuotoilun näkökulmasta.

MINNA HELLE

Valtakunnansovittelija

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 14.00-14.30

Minna Helle on Suomen ensimmäinen naispuolinen valtakunnansovittelija. Ennen nimitystään oikeustieteiden kandidaatti Helle teki mittavan edunvalvontauran työeläkevakuuttajat TELA ry:ssä, Akavassa ja Tehyssä. Historiallisen nimityksensä aikaan hän oli edunvalvontajohtaja STTK:lla. Avoimuuden puolestapuhuja Helle puhuu Upea ura -festareilla omasta urastaan.

PIA ERKINHEIMO

Start up-yrittäjä ja enkelisijoittaja, Fingertip 

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.30-16.00

Upea ura -festareilla Pia Erkinheimo kertoo yrityksen alkuun liittyvästä rahoituksesta. Enkelisijoittajana hänellä on kädet savessa -näkökulmaa kahdesta kasvuyrityksestä. Näiden pohjalta Erkinheimo keskustelee rahoituksen suunnittelusta ja sen hakemisesta, sekä toisaalta seikoista, joihin hän enkelisijoittajana kiinnittää aloittelevassa yrityksessä huomionsa.

https://www.linkedin.com/in/piaerkinheimo

LI ANDERSSON

Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 14.30-15.00

Li Andersson on Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu ja entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Hän on valtiotieteiden kandidaatti ja opiskelee Åbo Akademissa kansainvälistä oikeutta, jossa on erikoistunut ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Tunnetulta feministiltä ja ihmisoikeuksien puolustajalta voidaan odottaa värikästä puhetta Upea ura -festivaaleilla.  

KRISTIINA PAAVOLA

Vieraileva tutkija, Väestöliitto

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 13.00-14.00

Kristiina Paavola on Mothers in Business MiB ry:n perustajajäseniä ja vastaa yhdistyksen ajamasta edunvalvontaohjelmasta ”Uran ja perheen puolesta”. Paavola työskentelee myös vierailevana tutkijana Väestöliitossa työstäen väitöskirjaa työn ja perheen yhteensovittamisen ongelmista. Paavola on kiinnostunut työn ja perheen yhteensovittamisen kysymyksistä erityisesti suhteessa toteutettuun politiikkaan, tasa-arvotyöhön sekä käytännön järjestelyihin organisaatiokulttuureissa. Paavola kommentoi näitä aiheita Upea ura-festareilla!

MARIANNE SAARIKKO JANSON

Head of Sales, Marketing & Communications, Fondia

Raide: Uskallus ja upea ura “Muiden kopioimisella ei synny mitään uutta”
Klo: 14.00-15.00

Marianne on  yritysjuridiikkaan erikoistuneen lakitoimisto Fondian perustaja. Hän vastaa markkinoinnista, myynnistä ja viestinnästä. Työssään hän saa olla lähellä asiakkaita – kuuntelemassa, tulkitsemassa ja luomassa juuri sitä, mitä he tarvitsevat.

Rohkeusraiteen puheenvuorossaan Marianne korostaa uskallusta uida vastavirtaan ja tehdä omaa juttuaan, vieläpä varsin perinteisessä ja arvomaailmaltaan miehisessä työympäristössä. Marianne kehottaa naisia nousemaan näkyviksi, tekemään työnsä hyvin, olemaan ottamatta asioita liian henkilökohtaisesti ja tärkeimpänä, muistamaan itsensä kaiken hälinän keskellä. Mukaan Upea ura -festareille Marianne lähti heti: “Haluan auttaa varsinkin nuorempia naisia eteenpäin työelämässä ja urasuunnittelussa.”

YVONNE WESTERLUND

Career and Business Coach, Uraklinikka | Career Clinic

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 11.00-12.00

Yvonne Westerlund is a dedicated career strategy professional actively involved in higher education since 1997. She works as Career and Business Coach and Career Strategist in her private business Uraklinikka – Career Clinic in Helsinki, where she counsels individuals on career and business related matters. Her specialties include career counseling, self branding in the digital age, professional communication, argumentation skills, resume writing, interviewing skills, job search strategies, clarifying career and working goals and objectives, multicultural skills.

Start up -paneelissa keskustellaan kasvuyritysten Suomesta

Raide: Itsensä työllistöminen
Klo: 12.00-13.00

Upea ura -festareiden kasvuyrityksiä käsittelevän paneelikeskustelun osallistujakaarti on huima joukko uusien, nousevien ja varsin timanttisten yritysten naisia. Viestintäala elää vahvaa kasvukautta ja on täynnä mahdollisuuksia rohkeille yrittäjille. Start up -paneelissa luodaan uskoa omiin ideoihin ja työhön.

Tiede- ja tutkimusviestintään erikoistuneen Kaskas Median perustaja ja johtava viestintäasiantuntija Maria Ruuska tuo paneeliin näkökulmaa kolmen ystävän kanssa perustetusta tarkan fokuksen viestintätoimistosta.

Heidi Korva, vuoden viestintäammattilainen 2015, Communikéstä on elävä esimerkki siitä, kuinka yksinkin voi yrittää ja vielä menestyksekkäästi.

Kirsi Juva edustaa työparitoimisto Como Helsinkiä, joka auttaa asiakkaitaan ajattelemaan, kehittämään ja tekemään – ajattelemalla, kehittämällä ja tekemällä yhdessä asiakkaan kanssa.

Pilvi Torsti on Helsinki International Schoolin perustaja. Hän luotsaa parhaillaan politiikan pelastusohjelmaa. Torsti on HEI Schools -start-upin toimitusjohtaja, poliittisen historian dosentti, varakansanedustaja ja helsinkiläinen kaupunkipäättäjä. Melkoista!

Viidenneksi paneelikeskusteluun liittyy Kliffa Innovationsin perustajajäsen Armi Ahvenainen. Kliffa on kiinteistöjen varauksen kasvuyritys: mobiilisovelluksella Kliffa auttaa käyttäjiään hyödyntämään kaupunkien tiloja entistä enemmän.

AIRA RANTA

Argumentointivalmentaja, yrittäjä

Raide: Menestyksen johtaminen “Johtamisen argumentointitaidot”
Klo: 16.00-17.00

Hallintotieteiden kandidaatti Aira Ranta on yrittäjä ja argumentointivalmentaja. Upea ura -festareilla hän vetää tiukan setin argumentoinnista. Puheenvuorossa avataan vaikuttavan argumentoinnin perusnäkökulmat, johtajan tärkeät perustelutaidot ja argumentaation sudenkuopat. Aira on kokenut argumentointi- ja esiintymiskouluttaja ja esittelee argumentoinnin tilanteita myös omakohtaisten kokemusten ja oppien kautta.

ANITA NAVARATNAM 

Managing Director, Sygeny Oy

Raide: Uskallus ja upea ura  “Take a Leap to the Unknown – It’s Good for You!”
Klo: 15.00-16.oo

Anita Navaratnam is a partner and Managing Director of a health data analytics company, Sygeny Oy. Her current responsibility is to build health data analytics business in Europe.At the Glorious Career festival she discusses the topic ”Take a Leap to the Unknown – It’s Good for You!”

Anita says: “Open and remove your boundaries of learning, working, and living. Life journeys are not linear – one needs to be open to learn, to challenge and change oneself during the process. Wanting to make a change means that we should get out of our comfort zones and this will take courage.”

Having lived, studied, and worked abroad for most of her life, Anita Navaratnam’s perspective is based on her journey as an immigrant, foreign student, and minority in various stages of her life. She shares stories of overcoming adversity, fears, joy, love, and other experiences that have brought her where she is today
What motivates Anita Navaratnam to participate in the Glorious Career festival, is her belief in sharing and giving back to society. Anita feels that we need more role models from different levels of society, culture and beliefs to help inspire others. She hopes  that someone else can be inspired and learn from her experience and stories to reach their goals and dreams.

PIRITTA KANTOJÄRVI

Fasilitointivalmentaja, organisaatiokehittäjä, Grape People Finland Oy

Fasilitointi-työpaja
Klo: 14.00-15.30

Fasilitointi on keino tuottaa ideoita, purkaa hankalia kysymyksiä ja ideoida yhdessä tiimin kanssa. Piritta auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa erilaisissa organisaation kehittämisen tilanteissa.

Hän tehostaa ja helpottaa ryhmän toimimista yhdessä, jotta saavutetaan parhaat mahdolliset päätökset, joihin kaikki voivat sitoutua. Piritta puhuu Upea ura -festivaaleilla Luovuus ja strateginen ajattelu -raiteella fasilitoinnista ja organisaatiokehityksestä.

SATU KIISKINEN

EVP, Industrial and Consumer Services, Tieto

@sa2koo

Satu on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä ja johtoryhmän jäsenenä Tiedolla vuodesta 2013. Kaikkiaan hänellä on yli 20 vuoden kokemus strategisesta johtamisesta ja konsultoinnista. Punaisia lankoja Sadun uralla ovat olleet kiinnostus teknologiaan ja draivi kehittää. Tällä hetkellä Satu vastaa Tiedon Industrial and Consumer Services -yksiköstä, jonka asiakkaat toimivat mm. vähittäiskaupan, valmistavan teollisuuden, logistiikan ja energian toimialoilla. Konsultointi, digitaalisen asiakaskokemuksen kehittäminen sekä moninaiset IT-palveluiden uudistushankkeet ovat Sadun ja hänen globaalin tiiminsä arkea. Satu on nähnyt uransa aikana monta kehityskaarta niin teknologioissa kuin organisaatioissa, mutta yksi pysyy – rakkaus lajiin eli tanssiin. Tässä hieman tuntumaa Sadun ajatuksiin: https://www.youtube.com/watch?v=Rugm9iKt8Wk

IIRIS KONTTINEN

Suunnitelija, strategi, CEO

Luovuus työpaja
Klo: 11.20-13.00

Iiriksen tausta on Metropolia-ammattikorkeakoulussa ja Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt verkkosivuprojektien, palvelumuotoilun, markkinoinnin ja fasilitoinnin parissa ja toimii nyt palvelumuotoilun ja markkinoinnin yrittäjänä, Steps Helsinki Oy:ssa suunnittelijana ja strategina. Iiris on Upea Ura! -tapahtumassa fasilitoimassa luovuuteen ja strategiseen ajatteluun liittyviä harjoituksia.

ELINA MOISIO

Asiantuntija, Akava

Vetää Supernaisten uratarinat -raiteen

Elina Moisio on yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija. Hän työskentelee ilmasto- ja ympäristöpolitiikan parissa keskusjärjestö Akavassa. Moisio on vihreä kuntapoliitikko ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Hän on aikaisemmin työskennellyt työelämän tasa-arvon tutkijana ja kolmen vihreän ministerin erityisavustajana.

SUVI PULKKINEN

Asiantuntija, OAJ

Vetää Supernaisten uratarinat -raiteen

Suvi Pulkkinen on koulutuksen kehittämisestä, tutkimuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut tekijä. Hän työskentelee koulutuspoliittisena asiantuntijana Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:ssä. Kiinnostus työelämän tasa-arvon ja uudistumisen sekä osaamisen kehittämiseen ja johtamiseen kysymyksiä kohtaan innosti Suvin mukaan tekemään Upea ura -festareita.

MAIJA ISOTALUS

palveluliiketoiminnan muotoilija, Palmu

Raide: Luovuus ja strateginen ajattelu
Klo: 15.30-16.00

Maija Isotalus on palveluliiketoiminnan muotoilijana Palmussa. Maija on auttanut yrityksiä kehittämään ja tuottamaan parempia palveluja asiakkaille sekä uusien toimintamallien avulla muuttamaan organisaatioita asiakaslähtöisemmiksi. Maijaa innostaa muutoksen aikaansaaminen ihmisissä ja organisaatioissa, josta palvelumuotoilussa loppuviimein on kyse. Tapahtumassa Maija puhuu empatian ja luovuuden merkityksestä palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Maija on koulutukseltaan tietojohtamisen diplomi-insinööri.

RIIKKA PELLIKKA

Asiantuntija, Valtiovarainministeriö

Luovuus työpaja
Klo: 11.30-13.00

Riikka Pellikka on tehnyt vuosien ajan töitä ekosysteemien, prosessien kehittämisen ja palvelujen digitalisoinnin parissa ja on yhteisömanageroinnin pioneeri. Riikan intohimona on kyseenalaistaa annetut totuudet ja hakea vaihtoehtoja ennakkoluulottomasti eri näkökulmia yhdistellen. Tällä hetkellä Riikka työskentelee valtiovarainministeriössä, jossa hän toimeenpanee julkisen hallinnon ja samalla myös koko yhteiskunnan asiakaslähtöistä prosessien uudistamista.

https://fi.linkedin.com/in/riikkapellikka

SUVI KOIVUSALO

Juontaja

Itsensä työllistämisen raidevetäjä

Suvi Koivusalo on Upea Ura -festivaalien juontaja ja vetää Itsensä työllistämisen raidetta yhdessä Meira Papin kanssa.. Kupliva ammattiesiintyjä Suvi työskentelee oman yrityksensä kautta näyttelijänä, juontajana ja viestintäkonsulttina. Hän rakastaa Barcelonaa, tekee improvisaatioteatteria ja haluaa joskus päästä uimaan villidelfiinien kanssa.

MEIRA PAPPI

Freelancer

Meira Pappi vetää Työllistä itsesi -raiteen keskusteluja yhdessä Suvi Koivusalon kanssa. Meira on laaja-alaisesti asioista kiinnostunut sosiologi ja kasvatustietelijä, joka työllistää itseään erilaisten viestintään, kieliin, kansainvälistymiseen ja projektinhallintaan liittyvien töiden parissa. Tuttuja tehtäviä ovat muun muassa Flow Festivalin kansainvälinen markkinointi, toimitussihteerin ja tiedottajan työt sekä kansainvälistymiseen liittyvät asiantuntijatehtävät. Meira on myös mukana start up -yrityksessä, jonka päätuote on GEST-tapahtumatuotanto-ohjelmisto. Softafirman kehityspäällikkönä Meiran vastuualueelle kuuluu muun muassa asiakaslähtöinen konseptisuunnittelu.

HEINI ESKELINEN

Yleinen edunvalvoja

Vetää Uskallus ja upea ura -raiteen

Heini Eskelinen luotsaa Rohkeusraiteen osallistujia yhdessä Yvonne Westerlundin kanssa. Eskelinen toimii valtiolla yleisenä edunvalvojana ja hoitaa työkseen noin 230 hengen taloudellisia asioita.

YC FELIN

Raide: Työllistä itsesi
klo 14.00-15 Konseptisuunnittelu
klo 15.00-15.30 Yrityksen perustaminen

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 13.00-14.00 Perhe ja työ ne yhteen sopii

YC Felin on joukkorahoitukseen hurahtanut invest-in konkari, jota on parhaimmillaan ideoiden testaus- ja lanseerausvaiheissa. YC Felin on töissä Helsinki Business Hub elinkeinomarkkinointiyhtiössä ja vapaa-ajallaan tukee ihmisiä unelmiensa toteutuksessa.

JAANA PIRKKALAINEN (PsM, FT)

Raide: Itsensä työllistäminen
Klo: 11:00-11:30

Jaana Pirkkalainen on Jyväskylästä kotoisin oleva, Tampereen yliopistosta väitellyt tutkija ja osuuskuntatoimija, sekä yksi Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike -kirjan kirjoittajista. Osuuskunta-ajattelu kutsuu ihmiset toimimaan yhteisöjen hyväksi ja tuottamaan esimerkiksi päivähoidon kaltaiset palvelut itse muiden niitä tarvitsevien kanssa. Osuuskunta voi toimia millä tahansa inhimillisen elämän osa-alueella ja painottaa yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen voimaa 2000-luvulle tyypillisten globaalien haasteiden edessä. Viesti on kannustava: “Mene ja tee!”

https://www.facebook.com/uusiosuuskunta/

HELENA KOKKO

Toimitusjohtaja, Miska Oy

Raide: Uskallus ja upea ura
Klo: 13.00-14.00

Kauppatieteiden maisteri Helena Kokko on ollut vuodesta 1992 koulutus- ja konsultointipalveluita tarjoavassa Miska Oy:ssä. Kokko on erikoistunut työhyvinvointiin sekä viestintään ja vuorovaikutukseen. Osana Rohkeus-raidetta Kokko vetää osuuden “Rakasta ensin itseäsi, sitten vasta naapuria”, jossa perehdytään, miten kohdata ja hallita oma minä.

HEINI HULT-MIEKKAVAARA

Ura- ja muutosvalmentaja

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 16.00-17.00

Heini Hult-Miekkavaara on ratkaisukeskeinen valmentaja ja Lean Change Agent, joka toimii valmentajana mm. Suomen Ekonomeissa ja Pro-Source Oy:ssa. Heini yhdistää palkkatyön, verkostotyön sekä yrittäjyyden oman yrityksensä ja osuuskunnan jäsenyyden kautta.

https://fi.linkedin.com/in/heinihm

https://twitter.com/heinihm

LAURA RÄTY

Johtaja, Terveystalo

Raide: Menestyksen johtaminen
Klo: 14.30-15.30

Laura on entinen Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja ja sosiaali- ja terveysministeri, joka toimii tällä hetkellä johtajana Terveystalossa.

MILLA HALME

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 15.00-16.00

Haluan käyttää aikani paremman maailman rakentamiseen. Päivisin johdan opiskelijajärjestö SAMOKin toimistoa ja iltaisin teen usein vapaaehtoistyötä. Olen toiminut tasa-arvoista avioliittolakia kansalaisaloitteella edistäneessä Tahdon2013 -kampanjassa sekä ollut perustamassa ja ylläpitämässä naisten työelämäverkosto Ompeluseuraa. Opin valtavasti sekä päivätöistäni, että vapaaehtoistyöstäni. Esimerkiksi hyvään johtamiseen pätevät samat opit, toimiva vuorovaikutus, näkemyksen jakaminen ja luottamus. Uskon, että maailma muutetaan muutetaan jokaisella kohtaamisella; hyvällä tahdolla, empatialla ja yhteistyöllä.

JENNI PAJUNEN

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 1500-16.00

Jenni Pajunen johtaa hammasteknologiayritys Planmecan ja Turun yliopiston koulutusvientiyritystä Nordic Institute of Dental Educationia. Hän työskenteli aiemmin kehitysyhteistyötehtävissä Maailmanpankissa ja Euroopan komissiossa ja asui 10 vuotta ulkomailla Brysselissä, Washingtonissa, Angolassa, Barbadoksella ja Chilessä. Tapahtumassa hän kertoo kansainvälisen uran kohokohdista ja haasteista ja antaa käytännön vinkkejä siihen, miten päästä kv-töihin kiinni. Quote: ”Kansainvälinen työ rikastuttaa valtavasti niin ammatillisesti kuin ihmisenä. Sisu ja avoin asenne auttavat menestymään kv-tehtävissä ”

ILSE MANNER

Raide: Supernaisten uratarinat
klo: 15.00-16.00

Työurani johtotähtenä on polttava uteliaisuus ja omista urankäänteistä sekä vastoinkäymisistä vahvistunut toivo ja voima, jota haluan antaa myös muille. Vanhojen psykologisten sopimusten ja työelämärakenteiden ollessa rikki, ja uusien vasta syntyessä, on meidän tärkein pääomamme uralla ja elämässämme toisissamme ja itsessämme. Yhdessä tiedämme kaiken ja pystymme mihin tahansa!

SUVI JOHANSSON

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.00-16.00

Sano kyllä!
Strategiani on Verkostoituminen – Oppiminen – Vaikuttaminen. Kaikkia osa-alueita pyrin edistämään ja antamaan niille aikaa – sanomaan kyllä!
Verkostoidun lähes päivittäin. Opettelen joka päivä uusia asioita. Vaikutan monessa vastuutehtävässä.
Intohimoni on digitaalinen bisnes, jonka parissa olen työskennellyt ja vaikuttanut 15 vuotta. Olen rohkeasti lähtenyt mukaan uusiin juttuihin, vaikka monessa kohtaa on hirvittänyt: osaanko oikeasti? Rohkeus on aina palkittu.

Osuuskuntapaneeli / Saija Koskensalmi, Heini Hult-Miekkavaara, Arja Parpala

Millainen on osuuskunnan työyhteisö ja millainen rooli osuuskuntatoiminnalla voisi olla omassa urakehityksessä? Tässä paneelissa kuulet alan ammattilaisten näkemyksiä aiheesta. Aiheesta keskustelevat organisaatioiden kehittämiseen perehtynyt Työterveyslaitoksen ja Koulutusateljeen konsultti Saija Koskensalmi yhdessä sosiaalipsykologian VTM Sofia Rindmarin ja KTM, Business coach Arja Parpalan kanssa. Parpala toimii urakouluttajana- ja valmentajana Essentio-osuuskunnassa. Taatusti inspiroivaa ja avartavaa keskustelua tiedossa!

MINNA RANTAMA

yrittäjä ja työnhakusparraaja, Kumous – Uusi Työnhaku

Raide: Supernaisten uratarinat
Klo: 15.00-16.00

Minnan yritys Kumous – Uusi Työnhaku sparraa erityisesti generalisteja työnhakuasioissa. Minna on valtiotieteiden maisteri ja on ollut töissä mm. Poliisiammattikorkeakoulussa ja rauhanjärjestössä, tehnyt vaalikoneita Suomessa ja maailmalla sekä toiminut projektipäällikkönä johtajuuskoulutuksen lanseerauksessa. Minnalle on intohimon asia että generalistit näkevät koko osaamisensa kirjon ja pystyvät muotoilemaan sen houkuttelevaksi paketiksi työhakutilanteissa. Minnan kanssa voit keskustella työnhausta, jota tehdään rohkeasti yli sektorirajojen.

LIPUT

Lipun ostamalla varmistat paikkasi Suomen päräyttävimmässä ja inspiroivimmassa naisten työelämätapahtumassa 10.2.2017 Helsingissä!

#UPEAURA

PYSÄKÖINTI

Mikäli saavut omalla autolla, suosittelemme liityntäpysäköintiä. Korjaamon välittömässä läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa, joka koostuu lähinnä kadunvarsipaikoista. Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä Mäntymäen kentällä, joka yleisemmin tunnetaan Kisahallin parkkipaikkana. Alue on arkipäivisin maksullinen klo 9-19. Parkkipaikan etsimiseen kannattaa varata aikaa, sillä osa Mäntymäen kentän pysäköintipaikoista on varattu linja-autoille. Alue palvelee Korjaamon lisäksi Kisahallin, Oopperatalon, Olympiastadionin ja Sonera Stadiumin asiakkaita ja Töölön asukkaita. Korjaamoa lähimmät invapysäköintipaikat löytyvät Töölönkadulta ja Tavaststjernankadulta (katso kartta invapaikoista).

SAAPUMINEN

Kulttuuritehdas Korjaamo sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 51, 00250 Helsinki.  

Julkiset haltuun! Mannerheimintietä kulkevat raitiovaunut ja bussit ovat helpoin tapa saapua Korjaamolle. Raitiovaunulinjojen 2, 4, 7A, 7B ja 10 lähin pysäkki on Töölön halli. Linja-autoliikenteen lähin pysäkki on nimeltään Töölön kisahalli, jolle liikennöivät esimerkiksi Helsingin sisäiset linjat 40, 43 ja 63 sekä lukuisat keskustan Elielinaukiolta lähtevät seutulinjat. Korjaamolle pääsee lisäksi linjoilla 41, 42 ja 69, joiden Korjaamoa lähin pysäkki on nimeltään Linnankoskenkatu.

ESTEETTÖMYYS

Korjaamo sijaitsee vanhoilla raitiovaunuhalleilla Taka-Töölössä. Upea ura -festareiden käytössä ovat Vaunusali, Kulmasali, Elokuvasali, Vintti sekä Parvi.
Festaripäivän käynnistävään Vaunusaliin sisäänkäynti on Töölönkadun ja Eino Leinon kadun kulmasta. Muihin tiloihin käynti tapahtu sisäpihalta.
Tilat ovat esteettömiä lukuun ottamatta Parvea, jonne pääsee ainoastaan kierreportaita pitkin. Vintille esteetön kulku tapahtuu käyttäen hissiä, johon käynti Vaunusalin puolelta.

Mikäli tarvitset induktiosilmukkaa tilaisuudessa, ilmoitathan siitä järjestäjille, niin osaamme varata sellaisen sinua varten. Voit ilmoittaa silmukan tarpeesta osoitteeseen kurki.julia(at)gmail.com.

AKKREDITOINTI

Akkreditointi tapahtumaan on nyt auki. Täytä akkreditointilomake TÄSTÄ 
Kysymyksissä ja ongelmatilanteissa ole yhteydessä upeaura@gmail.com

YHTEYSTIEDOT

Upea ura -festareiden taustalla toimii joukko vapaaehtoisia.
Festarijohtaja: Maria Teikari
Viestintäpäällikkö: Laura Vuorio-Kuokka
Tapahtumakoordinaattori: Julia Kurki

Tapahtuman sähköpostiosoite hankalille kysymyksille: upeaura@gmail.com
Viestintään liittyvät kysymykset viestintäpäälliköllemme: laura.vuoriokuokka@gmail.com

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tapahtuman lippukauppa näyttää loppuunmyytyä. Onko lippuja vielä saatavilla jostain?

Ei valitettavasti. Liput myytiin loppuun viikossa, mikä yllätti meidän järjestäjätkin positiivisesti. Lippuja ei tule myyntiin enempää, sillä Korjaamon tiloihin ei mahdu enempää osallistujia. Etäosallistumispaikkoja saa kuitenkin edelleen.

Haluaisin vapaaehtoiseksi Upea ura -festareille. Mitä teen?

Rekrysimme vapaaehtoisia ennen joulua ja toistaiseksi kaikki työtehtävät on täytetty. Voit kuitenkin halutessasi lähettää lyhyen esittelyn itsestäsi osoitteeseen upeaura@gmail.com, niin otamme sinuun yhteyttä, mikäli peruutuspaikkoja ilmaantuu.

Mihin kellonaikaan minun olisi hyvä saapua paikalle festareille?

Ovet aukeavat kello 8.45 ja ohjelma alkaa kello 9.30. Välissä on tarjolla aamukahvia ja -teetä. Tapahtuma on loppuunmyyty, joten ovella saattaa joutua jonottamaan hetkisen. Saavuthan siis hyvissä ajoin paikalle, jotta ehdit narikan ja kahvipöydän kautta Vaunusaliin istumaan ennen ohjelman alkua.

En ehdi paikalle ennen ohjelman alkamista kello 9.30. Voinko saapua myöhemmin?

Voit saapua Korjaamolle sinulle sopivana ajankohtana päivän aikana, onhan kyseessä festari. Saapuminen kannattaa kuitenkin ajoittaa niin, että ehdit alusta asti mukaan toivomiisi ohjelmaosuuksiin, sillä ohjelmanosuuden alun jälkeen esitystilaan tupsahtaminen saattaa häiritä puhujaa ja/tai muita osallistujia. Osallistavia menetelmiä hyödyntäviin ohjelmaosuuksiin, kuten työpajoihin, on myös käytännössä hankalaa osallistua, jos saavut myöhässä paikalle. Kurkkaathan siis ohjelmakarttaa ajoissa ja varmistat, koska juuri sinun kannattaa saapua paikalle.

En pääsekään osallistumaan festareille. Saanko rahani takaisin?

Jos et pääse paikalle, emme palauta lippurahoja vaan käytämme ne tilaisuuden järjestämiseen. Kannustamme kuitenkin lahjoittamaan lippusi jollekin mahtavalle kanssasisarelle. Mikäli lahjoitat lippusi eteenpäin, kannattaa saajan ilmoittaa meille sähköpostiosoitteensa mahdollisia osallistujatiedotteita varten. Sähköpostiosoitteemme on upeaura@gmail.com.

Voinko vaihdella ohjelmaraiteesta toiseen päivän aikana?

Kyllä voit. Huomioithan kuitenkin, että osaan yksittäisistä ohjelmaosuuksista on pitänyt ilmoittautua etukäteen ennen tapahtumaa, jotta esitystiloissa ei tule ahdasta ja osallistavia menetelmiä hyödyntävät puhujat ja työpajojen vetäjät pystyvät huomioimaan osallistujat mahdollisimman hyvin. Ne ohjelmaosuudet, joihin ei edellytetä ennakkoilmoittautumista, on merkitty ohjelmakarttaan.

Ennakkoilmoittauduin työpajaan, mutta en haluakaan/voikaan osallistua siihen. Mitä teen?

Ilmoita asiasta meille mahdollisimman pian osoitteeseen upeaura@gmail.com, niin voimme vapauttaa paikkasi seuraavalle upeaa uraa tavoittelevalle osallistujalle, jota työpaja kiinnostaa.

Haluaisin osallistua ohjelmaosuuteen, johon vaadittiin ennakkoilmoittautuminen. En ehtinyt ilmoittautua, mutta voisinko silti osallistua osuuteen?

Osallistaviin osioihin on tarjolla paikkoja niin rajoitetusti, että ne täyttyvät. Voit silti toki ennen kyseisen osuuden alkua käydä tilan ovella tiedustelemassa viime hetken peruutuspaikkoja.

Ohjelmaan ei ole merkitty lounastaukoa. Milloin ja missä voin syödä?

Festaripäivään ei ole sisällytetty kaikille yhteistä lounastaukoa vaan voit vapaasti valita, missä vaiheessa päivää käyt syömässä ja missä sen teet. Korjaamolta löytyy kaksi ravintolaa: Korjaamon baari & keittiö sekä Sushibar+Wine. Ruuhkan välttämiseksi edellä mainituissa suosittelemme testaamaan myös lähiympäristön lounaspaikat, joita voit tarkastella esimerkiksi lounaat.info-sivustolla.

Mitä tarvitsen mukaan tapahtumaan?

Vesipullo on aina hyvä olla mukana sekä tietysti rahaa lounaaseen, joka on omakustanteinen. Halutessasi voit ottaa myös muistiinpanovälineet. Puhelimen akku kannattaa muistaa ladata ennen tapahtumaa, jotta voi osallistua tapahtumaan täysipainoisesti myös sosiaalisessa mediassa. Tässä tapauksessa kannettava varavirtalähdekään ei ole pahitteeksi. Tapahtuman hashtag on #upeaura.

Onko tapahtumassa lastenhoitoa?

Upea ura -festareille ei ole järjestetty lastenhoitoa, mutta voit oman harkintasi mukaan ottaa lapsen mukaan tapahtumaan. Korjaamohallin aulassa on tilaa lastenvaunuille ja vaipan vaihto onnistuu hallin yleisövessojen puolella.

Kuka Upea ura -festareita järjestää? Tuottaako tapahtuma voittoa jollekin?

Upea ura -festarit järjestää työelämäverkosto Ompeluseurasta koottu vapaaehtoisten joukko verkoston toisen perustajan Maria Teikarin johdolla. Kenellekään tekijöistä ei makseta palkkaa vaan kaikki tuotot käytetään tapahtuman tuotantokuluihin.

Miksi tapahtuma on kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä?

Kulttuuritehdas Korjaamo valikoitui tapahtumapaikaksi sijaintinsa sekä monipuolisen ohjelman toteuttamiseen sopivien tilojensa vuoksi.

Miksi tapahtuma on vain naiseksi identifioituville?

Toivomme työelämän tasa-arvon etenevän siihen pisteeseen, ettei kenenkään työelämätaitoja tarvitse sparrata sen johdosta, mitä sukupuolta hän edustaa. Siihen saakka naiseksi itsensä kokevien työelämätapahtuma on tarpeellinen.